Ιράκ: Δέκα ρουκέτες έπεσαν σε μια βάση που στεγάζει Αμερικανούς στρατιώτες

Ιράκ: Δέκα ρουκέτες έπεσαν σε μια βάση που στεγάζει Αμερικανούς στρατιώτες
Στρατιωτική βάση Taji ASSOCIATED PRESS

Δέκα ρουκέτες εκτοξεύθηκαν σε ιρακινή βάση με Αμερικανούς στρατιώτες κοντά στη Βαγδάτη. Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Δέκα ρουκέτες κατιούσα έπεσαν σήμερα μέσα σε ιρακινή στρατιωτική βάση που στεγάζει Αμερικανούς στρατιώτες κοντά στη Βαγδάτη. Αυτή ήταν η 22η επίθεση εναντίον αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ από τα τέλη Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η ιρακινή στρατιωτική διοίκηση.

Αυτή η επίθεση ενάντια στη βάση Ταζί δεν προκάλεσε θύματα ή ζημιές, τόνισε ο στρατός. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, αλλά η Ουάσινγκτον κατηγορεί συνήθως ως υπεύθυνες τις ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Ο αριθμός των ρουκετών που εκτοξεύτηκαν σήμερα είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Δύο μέρες μετά τον θάνατο ενός Αμερικανού από την εκτόξευση 30 ρουκετών σε μια ιρακινή στρατιωτική βάση στο Κιρκούκ στα τέλη του 2019, ο αμερικανικός στρατός απάντησε βομβαρδίζοντας πέντε βάσεις, στο Ιράκ και τη Συρία, της Κατάεμπ Χεζμπολάχ, μιας ένοπλης φιλο-ιρανικής ένοπλης οργάνωσης.

Ακολούθησε κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης, που οδήγησε στη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί σε μια αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη, και έπειτα ως αντίποινα ιρανικές βομβιστικές επιθέσεις σε ιρακινές βάσεις που στέγαζαν Αμερικανούς στρατιώτες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα