Ιράκ: Δύο νεκροί και 175 τραυματίες σε διαδηλώσεις στη Βαγδάτη

Ιράκ: Δύο νεκροί και 175 τραυματίες σε διαδηλώσεις στη Βαγδάτη
Εικόνα από αντικυβερνητική διαδήλωση στη Βαγδάτη AP

Αιτία θανάτου των δύο ανθρώπων που έχασαν την Τετάρτη τη ζωή τους ήταν δακρυγόνα που τους έπληξαν στο κεφάλι. Τουλάχιστον 100 νεκροί, 5.500 τραυματίες μέσα σε μια εβδομάδα.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 175 τραυματίστηκαν την Τετάρτη στη Βαγδάτη όταν οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών που προσπαθούσαν να εισέλθουν στην βαριά φρουρούμενη Πράσινη Ζώνη, δήλωσαν ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Η αιτία θανάτου και στις δύο περιπτώσεις ήταν τα δακρυγόνα που έπληξαν τα θύματα στο κεφάλι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Παράλληλα, η κυβερνητική επιτροπή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βαγδάτη ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 5.500 τραυματίστηκαν μέσα σε μια εβδομάδα διαδηλώσεων και βιαιοτήτων στο Ιράκ.

Ο απολογισμός αυτός περιλαμβάνει τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την έναρξη την περασμένη Πέμπτη του κινήματος αντικυβερνητικής διαμαρτυρίας, διευκρίνισε η Επιτροπή προσθέτοντας ότι δεν είναι σε θέση να δώσει την ημερομηνία για κάθε θάνατο χωριστά, γιατί συλλέγει δύσκολα τις πληροφορίες.

Ο επίσημος απολογισμός για την πρώτη φάση της διαμαρτυρίας, από την 1η έως 6η Οκτωβρίου, είναι 157 νεκροί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα