Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε στρατιωτική βάση – Ένας νεκρός

Διαβάζεται σε 1'
Έκρηξη στο Ιράκ, φωτογραφία αρχείου
Έκρηξη στο Ιράκ, φωτογραφία αρχείου AP

Ένας ιρακινός στρατιώτης έχασε τη ζωή του ύστερα από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε στρατιωτική βάση νότια της Βαγδάτης. Άλλοι έξι τραυματίστηκαν.

Η φιλοϊρανική πολιτοφυλακή Χασντ ας Σααμπί («Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης»), η οποία έχει ενταχθεί στον ιρακινό στρατό, ανακοίνωσε σήμερα ότι σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε διοικητήριό της, περίπου 50 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, από την έκρηξη σκοτώθηκε ένας μαχητής ενώ άλλοι έξι τραυματίστηκαν. Το δίκτυο Al Arabiya μετέδωσε πως η βάση έγινε στόχος πυραυλικής επίθεσης, ωστόσο παραμένει αδιευκρίνιστο ποιος την εξαπέλυσε.

Το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM) αρνήθηκε κάθε εμπλοκή.

«Ενημερωθήκαμε για αναφορές που υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν σήμερα αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ. Αυτές οι αναφορές δεν είναι αληθείς. Οι ΗΠΑ δεν εξαπέλυσαν σήμερα αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ», αναφέρει ανάρτηση της CENTCOM στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Ισραηλινός αξιωματούχος, που μίλησε στο αμερικανικό δίκτυο CNN υπό τον όρο να διατηρήσει την ανωνυμία του, διαβεβαίωσε πως δεν ευθύνεται το Ισραήλ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα