Ιράν: Εκτελέστηκαν τρεις άνδρες που είχαν καταδικαστεί για “τρομοκρατία” και φόνους

Ιράν: Εκτελέστηκαν τρεις άνδρες που είχαν καταδικαστεί για “τρομοκρατία” και φόνους
Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί AP

Το Ιράν συνεχίζει να εκτελεί καταδικασμένους για διάφορα αδικήματα. Την Κυριακή απαγχονίστηκαν τρεις άνθρωποι.

Δύο άνδρες που είχαν καταδικαστεί για “τρομοκρατικές ενέργειες” και ένας τρίτος που είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονίες και ένοπλη ληστεία εκτελέστηκαν την Κυριακή στο Ιράν, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Mizan Online.

Οι τρεις Ιρανοί απαγχονίστηκαν στην επαρχία Σιστάν – Μπαλουτσιστάν, όπως ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο της δικαστικής αρχής του Ιράν.

Δύο από τους εκτελεσθέντες, ο Χασάν Ντεχβαρί και ο Ελίας Καλανταρζεχί, είχαν συλληφθεί το 2014 και στην κατοχή τους είχε βρεθεί “σημαντική ποσότητα εκρηκτικών” και όπλων, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τους είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για απαγωγές, επιθέσεις με βόμβα και φόνους πολιτών και μελών των δυνάμεων ασφαλείας, καθώς και για σχέσεις με την τζιχαντιστική, αυτονομιστική οργάνωση Ζάιχ αλ Αντλ (Στρατός της δικαιοσύνης), που θεωρείται τρομοκρατική στο Ιράν.

Σύμφωνα με το Mizan Online, οι υπηρεσίες Πληροφοριών είχαν ανακαλύψει στην κατοχή των δύο καταδικασθέντων “έγγραφα” της Ζάιχ αλ Αντλ με οδηγίες “για την κατασκευή βομβών”.

Η Ζάιχ αλ Αντλ έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια την ευθύνη για απαγωγές και ιδιαίτερα αιματηρές επιθέσεις εναντίον των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Ο τρίτος Ιρανός, ο Ομίντ Μαχμουντζεχί, κατηγορούνταν για ένοπλη ληστεία και φόνους πολιτών, πάντα σύμφωνα με το Mizan Online.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα