Ιράν: Φυλάκιση για την κόρη του Ραφσαντζανί – Γιατί κατηγορείται

Ιράν: Φυλάκιση για την κόρη του Ραφσαντζανί – Γιατί κατηγορείται
Faezeh Hashemi, η κόρη του πρώην προέδρου του Ιράν, Akbar Hashemi Rafsanjani AP Photo/Vahid Salemi, File

Η κόρη του πρώην προέδρου του Ιράν, Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί, είχε συλληφθεί για "υποκίνηση ταραχών" στην Τεχεράνη.

Η ακτιβίστρια κόρη του πρώην προέδρου του Ιράν, Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί, Φαεζέχ Χασεμί, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα, Τρίτη (10/1), η δικηγόρος της.

Η δικηγόρος δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες των κατηγοριών σε βάρος της Χασεμί. Όμως ο εισαγγελέας της Τεχεράνης είχε απαγγείλει πέρυσι σε βάρος της Χασεμί κατηγορίες για “προπαγάνδα κατά του συστήματος”, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν το Σεπτέμβριο πως είχε συλληφθεί για “υποκίνηση ταραχών” στην Τεχεράνη στη διάρκεια των διαμαρτυριών που προκλήθηκαν από το θάνατο μιας Ιρανής, κουρδικής καταγωγής, αφού είχε τεθεί υπό κράτηση από την αστυνομία.

“Μετά τη σύλληψή της, η Φαεζέχ Χασεμί καταδικάσθηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση, όμως η καταδίκη δεν είναι τελεσίδικη“, έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter η συνήγορός της, η Νεντά Σαμς.

Το 2012 η Φαεζέχ Χασεμί είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση και της είχαν απαγορευθεί οι πολιτικές δραστηριότητες για “αντικρατική προπαγάνδα” που χρονολογούνταν από την επίμαχη προεδρική εκλογή του 2009.

Σημειώνεται ότι οι ρεαλιστικές πολιτικές οικονομικής φιλελευθεροποίησης και στενότερων σχέσεων με τη Δύση του πρώην προέδρου Ραφσαντζανί, ο οποίος πέθανε το 2017, είχαν εξίσου ένθερμους υποστηρικτές και επικριτές στη διάρκεια της ζωής του. Ήταν ένας από τους ιδρυτές της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ιράν και μαντίλα: Μια σύντομη ιστορία

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα