Ιράν: Ο ιρανικός λαός θα δώσει μια δυνατή γροθιά στις ΗΠΑ

Ιράν: Ο ιρανικός λαός θα δώσει μια δυνατή γροθιά στις ΗΠΑ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο AP

Σφοδρή κριτική κατά των Ηνωμένων Πολιτειών εξαπέλυσε ανώτερος στρατιωτικός ηγέτης του Ιράν, με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του Μάικ Πομπέο για την επιβολή κυρώσεων απέναντι στη χώρα της ισλαμικής δημοκρατίας, εφόσον δεν αποσυρθεί από το πυρηνικό της πρόγραμμα

Ο λαός του Ιράν θα απαντήσει δίνοντας μια γροθιά στο στόμα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και οποιουδήποτε άλλου τον υποστηρίζει, δήλωσε σήμερα ο Ισμαήλ Κοουσαρί, υποδιοικητής της βάσης Σαρολάχ των Φρουρών της Επανάστασης στην Τεχεράνη.

Ο αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε χθες ότι η Ουάσινγκτον θα επιβάλει νέες κυρώσεις αν η Τεχεράνη δεν κάνει ριζικές αλλαγές, μεταξύ των οποίων να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα και να αποσυρθεί από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.

Ύστερα από την προ-δυο εβδομάδων αποχώρηση των ΗΠΑ, από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η αμερικανική κυβέρνηση απείλησε να επιβάλλει τις ισχυρότερες κυρώσεις στην ιστορία, φέρνοντας σε μεγαλύτερη αντιπαράθεση την Ουάσινγκτον με την Τεχεράνη.

“Ποιος είσαι εσύ και η Αμερική που θα μας πείτε να περιορίσουμε το βεληνεκές των βαλλιστικών μας πυραύλων;”, διερωτήθηκε ο Ισμαήλ Κοουσαρί, υποδιοικητής της βάσης Σαρολάχ των Φρουρών της Επανάστασης στην Τεχεράνη, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ILNA. “Η ιστορία έχει δείξει ότι με τις επιθέσεις στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, η Αμερική είναι ο μεγαλύτερος εγκληματίας σε σχέση με τους πυραύλους”, υπογράμμισε.

Ένα από τα αιτήματα του Πομπέο ήταν ο περιορισμός των πυραυλικών δυνατοτήτων του Ιράν.

“Ο λαός του Ιράν θα μείνει ενωμένος απέναντι σε αυτό και θα δώσει μια δυνατή γροθιά στο στόμα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών και οποιουδήποτε τον υποστηρίζει”, υπογράμμισε επίσης ο Ισμαήλ Κοουσαρί.

Ο Πομπέο υπέδειξε επίσης τον Κασέμ Σολεϊμανί, τον επικεφαλής της πτέρυγας των Φρουρών της Επανάστασης που πραγματοποιεί επιχειρήσεις εκτός των ιρανικών συνόρων, ως έναν πολύ μεγάλο ταραχοποιό στη Μέση Ανατολή.

Ο ιρανικός λαός υποστηρίζει τον Σολεϊμανί, απάντησε σε αυτό ο Κοουσαρί. “Ο Σολεϊμανί δεν είναι μόνος του. Ο μεγάλος λαός του Ιράν τον υποστηρίζει”, είπε.

Ξεχωριστά ο εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης δήλωσε σήμερα ότι το σχέδιο που σκιαγράφησε ο Πομπέο θα μεγαλώσει την εχθρότητα του κόσμου απέναντι στις ΗΠΑ.

“Πιστεύουν πράγματι οι Αμερικανοί ότι πετώντας το μεταξωτό γάντι και αντιμετωπίζοντας με σιδηρά πυγμή τον λαό, μια πυγμή που υποστηρίζεται από το Ισραήλ και την Οργάνωση Μουτζαχεντίν-ι-Χαλκ, θα κάνουν τον ιρανικό λαό να πιστέψει ότι η Αμερική θέλει δημοκρατία;”, δήλωσε ο Μοχαμάντ Μπακέρ Νομπάχτ, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Οργάνωση Μουτζαχεντίν-ι-Χαλκ (MKO) είναι μια εξόριστη ιρανική ένοπλη αντιπολιτευόμενη οργάνωση, η οποία ζητεί την ανατροπή της κυβέρνησης της Τεχεράνης εδώ και δεκαετίες.

Ο Τζον Μπόλτον, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, υποστηρίζει την οργάνωση αυτή, την οποία η ιρανική κυβέρνηση θεωρεί τρομοκρατική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα