Ιράν: Ο πατέρας της 22χρονης Μαχσά κατηγορεί την αστυνομία για συγκάλυψη

Ιράν: Ο πατέρας της 22χρονης Μαχσά κατηγορεί την αστυνομία για συγκάλυψη
Διαδηλώσεις για τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί AP Photo/Bilal Hussein

Για "συγκάλυψη" και "ψέματα" για τον θάνατό της, κατηγορεί τις ιρανικές Αρχές ο πατέρας της 22χρονης Μαχσά Αμινί.

Ο πατέρας της 22χρονης Μαχσά Αμινί, ο θάνατος της οποίας οδήγησε σε κύμα διαδηλώσεων σε όλο το Ιράν, κατηγόρησε τις Αρχές για ψέματα.

Σε συνέντευξή του στο BBC Persian, ο Amjad Amini είπε ότι δεν του επέτρεψαν να δει την έκθεση νεκροψίας της κόρης του, ενώ αρνήθηκαν ότι η υγεία της 22χρονης ήταν σε κακή κατάσταση.

Είπε ότι μάρτυρες είπαν στην οικογένεια ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς. Οι ιρανικές αρχές το αρνήθηκαν.

Η Μαχσά Αμινί συνελήφθη επειδή “δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της” και πέθανε τρεις μέρες αργότερα αφού είχε πέσει σε κώμα.

Οι ιρανικές Αρχές αρνήθηκαν ότι ξυλοκόπησαν την 22χρονη κοπέλα και απέδωσαν τον θάνατό της σε “ξαφνική καρδιακή ανεπάρκεια”. Ισχυρισμοί που έρχονται σε αντίθεση με όσα υποστήριξε ο 17χρονος αδερφός της, Kiarash, ο οποίος ήταν εκεί όταν κρατήθηκε και είπε ότι την είχαν χτυπήσει.

“Ο γιος μου ήταν μαζί της. Κάποιοι μάρτυρες είπαν στον γιο μου ότι χτυπήθηκε στο βαν και στο αστυνομικό τμήμα. Τους παρακάλεσε να μην την πάρουν, αλλά τον ξυλοκόπησαν και του έκοψαν τα ρούχα. Τους ζήτησα να μου δείξουν τις κάμερες που έχουν ενσωματωμένες στο σώμα τους, αλλά ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν μπαταρία”, συμπλήρωσε ο πατέρας της 22χρονης κοπέλας.

Επιπλέον, ο πατέρας της Μασχά κατήγγειλε για το ιατρικό προσωπικό ότι τον εμπόδισαν επανειλημμένα να δει το νεκρό σώμα της κόρης του.

“Ήθελα να δω την κόρη μου, αλλά δεν με άφησαν να μπω”, είπε, ενώ τη στιγμή που ζήτησε το πόρισμα της νεκροψίας, ο γιατρός του είπε: “Θα γράψω ό,τι θέλω και δεν έχει καμία σχέση με εσένα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα