Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν πλοίο με λαθραία καύσιμα

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν πλοίο με λαθραία καύσιμα
Φρουροί της Επανάστασης AP Photo/Vahid Salemi

Άγνωστο προς το παρόν σε ποιον ανήκει το πλοίο που κατασχέθηκε από τους Φρουρούς της Επανάστασης με την κατηγορία ότι μετέφερε 50.000 λίτρα λαθραία καύσιμα.

Οι Φρουροί της Επανάστασης εντόπισαν και κατέσχεσαν ένα πλοίο που μετέφερε παράνομα καύσιμα στον Κόλπο και συνέλαβαν τέσσερα μέλη του πληρώματός του, μετέδωσαν το Σάββατο (02/09) τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Το πλοίο αυτό μετέφερε περισσότερα από 50.000 λίτρα λαθραία καύσιμα, σύμφωνα με το πρακτορείο Fars, το οποίο επικαλείται τον Μοζταμπά Γαχραμανί, τον ανώτατο δικαστή της επαρχίας Χορμοζγκάν.

Δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν ούτε σε ποιον ανήκε το πλοίο, ούτε πότε έγινε η επιχείρηση αυτή.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο αμερικανικός στρατός ενέτεινε την παρουσία του στον Κόλπο, υποστηρίζοντας ότι το Ιράν θα επιχειρούσε να κατασχέσει πλοία σε αυτήν τη στρατηγικής σημασίας θαλάσσια οδό. Στις 6 Ιουλίου οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν ένα άλλο εμπορικό πλοίο, μία ημέρα αφού, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, επιχείρησαν να κάνουν το ίδιο στα ανοιχτά του Ομάν. Η Τεχεράνη απάντησε τότε ότι το εκείνο το πλοίο μετέφερε «περισσότερα από 1 εκατομμύριο λίτρα λαθραίων καυσίμων».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα