Μεξικό: Τουλάχιστον ένας νεκρός από τον σεισμό 7,4 Ρίχτερ

Μεξικό: Τουλάχιστον ένας νεκρός από τον σεισμό 7,4 Ρίχτερ
Ισχυρός σεισμός στο Μεξικό AP

Βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει δείχνουν εκατοντάδες ανθρώπους στους δρόμους και ρωγμές στο έδαφος από τον σεισμό. Προειδοποίηση για τσουνάμι στην Κεντρική Αμερική. Τουλάχιστον ένας νεκρός.

Μια πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε σήμερα το νότιο Μεξικό, κλονίζοντας κτίρια στο κέντρο της πρωτεύουσας της Πόλης του Μεξικού εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, οδηγώντας εκατοντάδες ανθρώπους να βγουν από τα σπίτια τους στους δρόμους.

Τουλάχιστον ένας νεκρός είναι ο -μέχρι τώρα – απολογισμός του ισχυρού σεισμού, είδηση που επιβεβαίωσε ο κυβερνήτης της Οαξάκα, Αλεχάντρο Μουράτ.

Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS) ανέφερε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,7, ενώ το γεωλογικό ινστιτούτο του Μεξικού τόνισε πως η δόνηση ήταν 7,5.

Επίκεντρο του σεισμού ήταν η πόλη Crucecita στη νοτιοανατολική πολιτεία της Οαχάκα, αλλά ο σεισμός έγινε αισθητός και στην πόλη του Μεξικό.

Ο κυβερνήτης της Οαχάκα, Alejandro Murat, έγραψε στο Twitter ότι το κράτος ενεργοποιεί πρωτόκολλα ασφαλείας “για την παρακολούθηση των δρόμων και την προστασία του πληθυσμού”.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κτίρια και δρόμους να έχουν υποστεί ζημιές από τον ισχυρότατο σεισμό. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

Ισχυρός σεισμός στο Μεξικό AP


Ισχυρός σεισμός στο Μεξικό AP

Οι σεισμοί τέτοιου μεγέθους μπορεί να είναι καταστροφικοί, όπως τον σεισμό που σημειώθηκε το 2017 που άφησε πίσω του 360 νεκρούς.

Επίκεντρο του σεισμού ήταν η νότια πολιτεία της Οαχάκα, σύμφωνα με το μεξικανικό ινστιτούτο.

Προειδοποίηση για τσουνάμι στην Κεντρική Αμερική μετά τον ισχυρό σεισμό εξέδωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα