Ισημερινός: Ξεπέρασαν τα 206.000 τα κρούσματα κορονοϊού

Ισημερινός: Ξεπέρασαν τα 206.000 τα κρούσματα κορονοϊού
Ο Ισημερινός έχει χτυπηθεί πολύ από τον κορονοίό AP Photo/Dolores Ochoa

Το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού υποστηρίζει πως μέχρι στιγμής 9.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον φονικό ιό, ωστόσο ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων πιστεύεται πως είναι πιο κοντά στους 14.000 νεκρούς.

Το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 337 κρούσματα του SARS-CoV-2, πάντως δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται ως εδώ σε 9.400 νεκρούς επί συνόλου 206.257 μολύνσεων.

Ωστόσο ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων πιστεύεται πως είναι πιο κοντά στους 14.000 νεκρούς, καθώς το ίδιο το υπουργείο Υγείας αναγνωρίζει πως άλλοι 4.510 θάνατοι στη χώρα μάλλον οφείλονταν στη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, αλλά αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό να επαληθευτεί.

Επίκεντρο της πανδημίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παραμένει η πρωτεύουσα Κίτο, στην επαρχία Πιτσίντσα, όπου έχουν επιβεβαιωθεί 67.792 μολύνσεις.

Και οι 24 επαρχίες της χώρας συνεχίζουν να καταγράφουν αύξηση των κρουσμάτων, με τις υψηλότερες στις επαρχίες Ασουάι, Κάρτσι, Γκαλαπάγκος, Μορόνα Σαντιάγο και Πιτσίντσα.

Η χώρα καταγράφει αύξηση των κρουσμάτων από τον Ιούνιο, μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για να αναζωογονηθεί η οικονομία.

Η κυβέρνηση του Ισημερινού σχεδιάζει ο εμβολιασμός κατά του νέου κορονοϊού να ξεκινήσει τον Ιανουάριο, αρχής γενομένης με τις ομάδες υψηλού κινδύνου. Θέλει να ανοσοποιηθεί τουλάχιστον το 65% του πληθυσμού.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα