Ισπανία: 400 μετανάστες διασώθηκαν το Σαββατοκύριακο

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου AP

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν σε εννέα βάρκες στα στενά του Γιβραλτάρ και στη θάλασσα του Αλμποράν, τα δύο βασικά θαλάσσια περάσματα στην Ισπανία.

Περίπου 400 μετανάστες διασώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο στη Μεσόγειο καθώς επιχείρησαν να περάσουν από το Μαρόκο στην Ισπανία, ανακοίνωσαν οι ισπανικές υπηρεσίες διάσωσης.

Με τον συνολικό αριθμό των μεταναστών που φθάνουν στην Ευρώπη δια θαλάσσης να έχει μειωθεί μετά το αποκορύφωμά του το 2015, η Ισπανία έχει βιώσει μια σταθερή αύξηση των αφίξεων δια θαλάσσης, η οποία ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και έχει κορυφωθεί τους τελευταίους μήνες.

Όπως ανέφερε στο Twitter η ισπανική ακτοφυλακή, στη διάρκεια του Σαββάτου 395 άνθρωποι διασώθηκαν από εννέα βάρκες στα Στενά του Γιβραλτάρ και στη Θάλασσα του Αλμποράν, τα δύο βασικά θαλάσσια περάσματα στην Ισπανία. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι δύο ακόμη άνθρωποι διασώθηκαν την Κυριακή από ένα μικρό πλοιάριο.

Η Ισπανία, η οποία για πρώτη φορά εδώ και χρόνια έχει ξεπεράσει την Ιταλία ως προτιμώμενος προορισμός των προσφύγων, έχει από τις αρχές του χρόνου καταγράψει σχεδόν 21.000 μετανάστες, περισσότερους απ΄ό,τι ολόκληρο το περασμένο έτος, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Ισπανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΟΗΕ: Περισσότεροι από 1.500 νεκροί πρόσφυγες στη Μεσόγειο σε 7 μήνες

Ισπανία: Οι μετανάστες δεν είναι καλοδεχούμενοι για το νέο ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος

Ισπανία: 211 μετανάστες διασώθηκαν στο στενό του Γιβραλτάρ

ADVERTISING

SHARE: