Ισπανία: Διάλογο με τα υπόλοιπα κόμματα ξεκινά ο Ραχόι

Ισπανία: Διάλογο με τα υπόλοιπα κόμματα ξεκινά ο Ραχόι

Ο ηγέτης του PP δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να εμπνέει σταθερότητα τόσο για την εσωτερική κατάσταση όσο και για τις αγορές

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε απόψε ότι έλαβε μια καθαρή, δημοκρατική εντολή από τον ισπανικό λαό στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή και θα προσπαθήσει τις επόμενες ημέρες να σχηματίσει κυβέρνηση.

Ο Ραχόι υπογράμμισε ότι το Λαϊκό Κόμμα (PP) του οποίου ηγείται κέρδισε τις εκλογές αυτές και θέλει να ξεκινήσει "διάλογο" με τα υπόλοιπα κόμματα. Όπως είπε, πολλά άλλα κόμματα έχουν ιδέες παρόμοιες με εκείνες του PP.

Είναι σημαντικό η επόμενη κυβέρνηση της Ισπανίας να είναι σταθερή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, συνέχισε, τονίζοντας ότι θα πρέπει να παρέχει και πολιτική σταθερότητα στις αγορές.

"Το Λαϊκό Κόμμα πιστεύει ότι έχει την ευθύνη και την εντολή για να ξεκινήσει διάλογο και να διερευνήσει τη βιωσιμότητα μιας σταθερής κυβέρνησης που θα μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη σταθερότητα εντός και εκτός της Ισπανίας", είπε ο Ραχόι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντηση που είχε με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματός του.

Το PP έλαβε ποσοστό 28,72% και ελέγχει 123 βουλευτές στο κοινοβούλιο, όμως του χρειάζονταν 176 έδρες ώστε να έχει την απόλυτη πλειοψηφία και να μπορεί να κυβερνήσει μόνο του, χωρίς να αναζητά συμμαχίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι Σοσιαλιστές είπαν 'όχι' στον Ραχόι. Γρίφος η αριστερή συγκυβέρνηση

SHARE:

24Media Network