Ισπανία: Τουλάχιστον 13 νεκροί από φωτιά σε κλαμπ στη Μούρθια

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά σε νυχτερινό κέντρο στη Μούρθια
Φωτιά σε νυχτερινό κέντρο στη Μούρθια Χ/UHN Plus

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μετά από φωτιά που ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο στη Μούρθια της Ισπανίας.

Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από φωτιά που ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο στη Μούρθια (νοτιοανατολική Ισπανία), όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης ο οποίος πρόσθεσε πως οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν αγνοουμένους μετά την πυρκαγιά.

Η φωτιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (1/10) σήμερα στο νυχτερινό κέντρο Teatre στην Αταλάγιας, στα περίχωρα της πόλης, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Πλάνα που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο X η πυροσβεστική υπηρεσία της Μούρθια δείχνουν τους πυροσβέστες να εργάζονται προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες μέσα στο νυχτερινό κέντρο. Η φωτιά κατέστρεψε μέρος της οροφής, σύμφωνα με τα πλάνα.

“Ο αριθμός των θανάτων μέσα στο νυχτερινό κέντρο στην Αταλάγιας έχει αυξηθεί σε επτά”, έγραψε ο δήμαρχος της Μούρθια, Χοσέ Μπαγέστα, στο X.

“Είμαστε συντετριμμένοι”, δήλωσε στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο 24h, προσθέτοντας πως οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν αρκετούς ανθρώπους που φέρονται ως αγνοούμενοι, μεταξύ των οποίων μια παρέα οκτώ ατόμων που βρισκόταν εκεί για γενέθλια.

Ο Μπαγέστα είπε στο 24h πως η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 6.00 π.μ. και πως τώρα έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Είπε πως οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται για να προσδιορίσουν τα αίτια της φωτιάς.

Τέσσερις άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο για εισπνοή καπνού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα