Ισπανία: Κόντρα ακόμα και στους υπουργούς του ο Σάντσεθ, εκνευρισμένος στο υπουργικό συμβούλιο

Ισπανία: Κόντρα ακόμα και στους υπουργούς του ο Σάντσεθ, εκνευρισμένος στο υπουργικό συμβούλιο
O Πέδρο Σάντσεθ. AP

Παρά τις πιέσεις που δέχεται ακόμα και από τους ίδιους τους υπουργούς του, ο Πέδρο Σάντσεθ δεν το συζητά. Απόλυτη προτεραιότητα είναι για την Ισπανία η νίκη επί του κορονοϊού.

Η αλήθεια είναι ότι οι πιέσεις που δέχεται ο Πέδρο Σάντσεθ για να βάλει μπρος όλο το μηχανισμό της ισπανικής οικονομίας είναι πολύ μεγάλες.

Ωστόσο, προσώρας τουλάχιστον, ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας αντιστέκεται σθεναρά, καθώς όπως τονίζουν τα ισπανικά ΜΜΕ, έχει παράδειγμα προς αποφυγή τη γειτονική Ιταλία.

Ο Σάντσεθ θεωρεί ότι ο συναδέλφός του στην Ιταλία, ο Πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε έδωσε προτεραιότητα στο άνοιγμα της οικονομίας ακόμα και κόντρα στη γνώμη ορισμένων επιδημιολόγων κάτι που όμως κατά τη γνώμη του αποτελεί τεράστιο ρίσκο.

Στους επιτελείς του ο Σάντσεθ αναφέρει συχνά ότι δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να πάρει ένα τέτοιο ρίσκο για την Ισπανία και γι’ αυτό άλλωστε φρόντισε την Τετάρτη να εξασφαλίσει 15ήμερη παράταση του λοκ-ντάουν εξασφαλίζοντας πρόσκαιρη κοινοβουλευτική συμμαχία τόσο με τους Πολίτες όσο και με τους Βάσκους εθνικιστές.

Ο Ισπανός Πρωθυπουργός ακόμα παραμένει αμετακίνητος στις πιέσεις της Υπουργού Οικονομικών Νάντια Καλβίνιο η οποία επιμένει ότι η Ισπανία οικονομία πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε reopen.

Ισως γι’ αυτό σε πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο ο Σάντσεθ να παρουσιάστηκε τόσο εκνευρισμένος που τόνισε στους υπουργούς του: “Ολοι έχουμε πιέσεις αλλά είμαστε εδώ για να τους αντισταθούμε. Η απόλυτη προτεραιότητα της χώρας πρέπει να είναι η μείωση του ρυθμού της μετάδοσης του ιού”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα