Ισπανία: Σε εξέλιξη το υπουργικό συμβούλιο για την αυτονομία της Καταλονίας

Spanish Prime Minister Mariano Rajoy speaks during a media conference at the conclusion of an EU summit in Brussels on Friday, Oct. 20, 2017. European Union leaders gathered Friday to weigh progress in negotiations on Britain's departure from their club as they look for new ways to speed up the painfully slow moving process. (AP Photo/Olivier Matthys)
Spanish Prime Minister Mariano Rajoy speaks during a media conference at the conclusion of an EU summit in Brussels on Friday, Oct. 20, 2017. European Union leaders gathered Friday to weigh progress in negotiations on Britain's departure from their club as they look for new ways to speed up the painfully slow moving process. (AP Photo/Olivier Matthys) AP

Τα μέτρα για την άρση της αυτονομίας της περιοχής εξετάζουν οι ισπανοί υπουργοί

Σε εξέλιξη βρίσκεται το υπουργικό συμβούλιο της Μαδρίτης, προκειμένου να αποφασίσει τα μέτρα που θα υιοθετηθούν με στόχο την ανάκτηση του ελέγχου της περιοχής της Καταλονίας και την άρση της αυτονομίας της, με τη Βαρκελώνη να απειλεί να αποσχιστεί.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο άρχισε το πρωί.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται στη συνέχεια να ανακοινώσει τα μέτρα τα οποία θα τεθούν προς έγκριση στη Γερουσία. Η Μαδρίτη έχει την πλήρη στήριξη του βασιλιά Φελίπε και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λογικά, η Μαδρίτη αναμένεται να πάρει τον έλεγχο της περιφερειακής αστυνομίας, της Mossos d'Esquadra, της οποίας ο αρχηγός κατηγορήθηκε για ανταρσία γιατί δεν εμπόδισε το δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεση την 1η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, η κυβέρνηση θα παύσει το σύνολο της καταλανικής κυβέρνησης και θα προκηρύξει εκλογές το συντομότερο δυνατόν, ίσως τον Ιανουάριο, στην Καταλονία.

Πηγή:ΑΜΠΕ Φωτογραφία: AP Photo/Olivier Matthys

SHARE:

24Media Network