Ισπανία: Συνελήφθησαν δύο Αλγερινοί που σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη

Αστυνομικοί στην Βαρκελώνη (φωτογραφία αρχείου)
Αστυνομικοί στην Βαρκελώνη (φωτογραφία αρχείου) AP

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας της Ισπανίας, συνέλαβε δυο αλγερινούς που σχεδίαζαν επίθεση με εκρηκτικά στην Βαρκελώνη. Οι Αλγερινοί βρίσκονταν στο στόχαστρο από το 2017.

Δύο Αλγερινοί συνελήφθησαν σε έφοδο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας σήμερα το πρωί στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, την Βαρκελώνη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

 Οι δύο Αλγερινοί ανήκαν σε πυρήνα, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών από το 2017. Ο πυρήνας αυτός σχεδίαζε μια επίθεση με εκρηκτικά στην Βαρκελώνη, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η καταλανική αστυνομία προσθέτοντας ότι εξαρθρώθηκε πλήρως.

"Η έρευνα μας επέτρεψε να εντοπίσουμε τις περιοχές, όπου ο τρομοκρατικός πυρήνας σχεδίαζε επιθέσεις, καθώς και να διακριβώσουμε ότι η οργάνωση είχε ήδη αρχίσει να αποκτά δυνατότητα κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών και δυνατότητα εξασφάλισης των όπλων που απαιτούνταν για την εκτέλεση της επίθεσης", ανέφερε η αστυνομία. 

Οι ενέργειες τζιχαντιστικών οργανώσεων παραμένουν ύψιστης προτεραιότητας για την ισπανική αστυνομία από τότε που ένοπλοι ισλαμιστές χρησιμοποίησαν ένα φορτηγάκι το οποίο έριξαν πάνω σε πεζούς στον τουριστικό πεζόδρομο Λας Ράμπλας τον Αύγουστο του 2017, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποίησαν και άλλη επίθεση σε άλλη περιοχή σκοτώνοντας συνολικά 16 ανθρώπους. 

Τον Μάιο η αστυνομία συνέλαβε έναν Μαροκινό στην Βαρκελώνη, ο οποίος ήταν ύποπτος για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος και θεωρείται ότι σχεδίαζε ένοπλη επίθεση. 

Συνολικά 16 ύποπτοι τζιχαντιστές έχουν συλληφθεί στην Ισπανία από την αρχή του χρόνου μέχρι τις 5 Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισπανία, Αστυνομία
SHARE:

24Media Network