Ισραήλ: Αεροπορικά πλήγματα σε εγκαταστάσεις της Χαμάς

Ισραήλ: Αεροπορικά πλήγματα σε εγκαταστάσεις της Χαμάς
Παλαιστίνη AP

Η Χαμάς και το Ισραήλ έχουν εμπλακεί από το 2007 σε τρεις πολέμους και ανταλλαγές πυρών σημειώνονται συχνά ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε ότι έπληξε εγκαταστάσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για τη ρίψη ρουκέτας χθες Σάββατο το βράδυ από τη Γάζα στο νότιο Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός διευκρινίζει ότι τα αεροπορικά πλήγματα είχαν στόχο “δύο εργαστήρια κατασκευής πυρομαχικών για ρουκέτες, υπόγειες υποδομές και στρατιωτική βάση”.

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι μια ρουκέτα είχε ριφθεί από τη Γάζα, λίγο πριν ηχήσουν οι σειρήνες στην ισραηλινή πόλη Ασκελόν, κοντά στα σύνορα με το παλαιστινιακό έδαφος.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανακοίνωσαν ότι δεν γνωρίζουν για θύματα. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η παλαιστινιακή ρουκέτα έπεσε στο ύπαιθρο.

Στις 15 Νοεμβρίου, ο ισραηλινός στρατός είχε πλήξει θέσεις της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για τη ρίψη ρουκετών στο Ισραήλ.

Καμία παλαιστινιακή οργάνωση δεν είχε αναλάβει τότε την ευθύνη για τη ρίψη των ρουκετών αυτών, όπως συνέβη και με αυτήν που ερρίφθη χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Χαμάς και το Ισραήλ έχουν εμπλακεί από το 2007 σε τρεις πολέμους και ανταλλαγές πυρών σημειώνονται σποραδικά ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Τα δύο στρατόπεδα κατέληξαν στις αρχές του Σεπτεμβρίου σε συμφωνία, χάρη σε μεσολάβηση του Κατάρ, για την παύση των εχθροπραξιών και την τήρηση μιας εύθραυστης ανακωχής, η οποία έχει τεθεί σε ισχύ εδώ και περίπου ενάμιση έτος με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ και της Αιγύπτου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα