Ισραήλ: Ρέιβ πάρτι στη μνήμη των θυμάτων στο σημείο του φεστιβάλ Supernova

Διαβάζεται σε 2'
Ισραήλ: Ρέιβ πάρτι στη μνήμη των θυμάτων στο σημείο του φεστιβάλ Supernova
X

Ένα διαφορετικό ρέιβ πάρτι πραγματοποιήθηκε στο σημείο όπου δεκάδες νέοι έπεσαν νεκροί είτε απήχθησαν στο νότιο Ισραήλ, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Supernova. “Αυτοί οι άνθρωποι χόρεψαν μαζί μου και δεν επέζησαν”

Ένα διαφορετικό τρανς πάρτι πραγματοποιήθηκε στην τοποθεσία που είχε γίνει το φεστιβάλ Supernova, όπου βρήκαν τον θάνατο εκατοντάδες νέοι που διασκέδαζαν κατά την επίθεση μαχητών της Χαμάς σε μυστική τοποθεσία στην έρημο, στο νότιο Ισραήλ.

Χιλιάδες νέοι έκαναν πάρτι τα ξημερώματα της 7ης Οκτωβρίου όταν στο σημείο εισέβαλαν ένοπλοι της Χαμάς. Το κοινό, που τότε είχε συγκεντρωθεί για να ακούσει τους πέντε Ισραηλινούς DJs, αποτελούνταν αυτή τη φορά από ακίνητα πλακάτ με φωτογραφίες των νεκρών.

«Είναι περίεργο να βλέπεις όλους αυτούς τους ανθρώπους, όλες αυτές τις φωτογραφίες, είναι φωτογραφίες ανθρώπων που όντως πέθαναν εδώ», δήλωσε ο Γιαχέλ Αϊρόνι, 18 ετών, που επιβίωσε από την επίθεση όταν κρύφτηκε σε κοντινό καταφύγιο. «Αυτοί οι άνθρωποι χόρεψαν μαζί μου και δεν επέζησαν».

Οι διοργανωτές ονόμασαν την εκδήλωση αυτή που έγινε χθες «The Set for the Angels» (Σκηνή για τους Αγγέλους).

Ο Άσερ Σβίσα, γνωστός ως DJ Skazi, δήλωσε ότι η εκδήλωση προκάλεσε ανάμικτα συναισθήματα. Η λύπη για όλους τους φίλους του που χάθηκαν και η χαρά για το ότι προσέφερε και πάλι μουσική σε όσους πηγαίνουν σε ρέιβ πάρτι, τους οποίους περιέγραψε ως ανθρώπους της αγάπης, της ειρήνης και της μουσικής.

«Πιστεύω ότι ο καθένας από αυτούς τους ανθρώπους γιόρταζε τη ζωή και θα ήθελαν κι εμείς να γιορτάσουμε για αυτούς, με τη μουσική», δήλωσε ο Σβίσα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 364 άνθρωποι δέχθηκαν πυρά, ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου ή πυρπολήθηκαν στο φεστιβάλ Nova σε έκταση κοντά στο κιμπούτς Ρέιμ. Άλλοι 40 αιχμαλωτίστηκαν από τη Χαμάς και μεταφέρθηκαν ως όμηροι πίσω στη Λωρίδα της Γάζας, σε απόσταση 5 χλμ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα