Ισραήλ: Πρώτος, χωρίς αυτοδυναμία, ο Νετανιάχου

Ισραήλ: Πρώτος, χωρίς αυτοδυναμία, ο Νετανιάχου
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε κοινές δηλώσεις Τύπου με τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ, στην Ιερουσαλήμ, 30 Αυγούστου 2020 AP

Ο Μπένζαμιν Νετανιάχου πήρε και αυτήν την εκλογική μάχη, ωστόσο και πάλι πρέπει να αναζητήσει συμμάχους για να να κυβερνήσει.

Οι ισραηλινές βουλευτικές εκλογές κατοχυρώνονται ως «μια τεράστια νίκη της δεξιάς», δήλωσε το βράδυ της Τρίτη ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου του οποίου το κόμμα Λικούντ τερματίζει πρώτο, σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις.

«Πολίτες του Ισραήλ, σας ευχαριστώ! Δώσατε μια τεράστια νίκη στην δεξιά και στο Λικούντ υπό την ηγεσία μου (…) Είναι προφανές ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ισραηλινών πολιτών βρίσκεται στα δεξιά και θέλει μια δεξιά κυβέρνηση, ισχυρή και σταθερή», έγραψε ο Νετανιάχου σε tweet του.

Ωστόσο, για μία ακόμη φορά, το Λικούντ δεν μπορεί να φτάσει στην αυτοδυναμία, προσώρας αποσπά 52 ή 53 έδρες στο Kneeset των 120 εδρών.

Δεν μπορεί δε να σχηματίσει κυβέρνηση, με τα έως τώρα δεδομένα αφού το εθνικιστικό Γιάμινα φτάνει μετά βίας τις 7 έδρες.

Η πρώτη θέση πάντως δίνει φτερά στον στιμωγμένο από τα σκάνδαλα διαφθοράς Νετανιάχου και εν πολλοίς οφείλεται στο ταχύτατο πρόγραμμα εμβολιασμού που εφάρμοσε το Ισραήλ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα