"Ιστορική" επίσκεψη μουσουλμάνων και Εβραίων θρησκευτικών αξιωματούχων στο Άουσβιτς

Μουσουλμάνων και Εβραίων θρησκευτικοί αξιωματούχοι στο Άουσβιτς
Μουσουλμάνων και Εβραίων θρησκευτικοί αξιωματούχοι στο Άουσβιτς AP

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ενόψει των τελετών μνήμης τη Δευτέρα στο στρατόπεδο του 'Αουσβιτς για την 75η επέτειο απελευθέρωσής του.

Μουσουλμάνοι και εβραίοι θρησκευτικοί αξιωματούχοι απέτισαν φόρο τιμής σήμερα στα θύματα του Ολοκαυτώματος κατά τη διάρκεια της "ιστορικής" όπως χαρακτηρίζεται κοινής επίσκεψης τους στο πρώην ναζιστικό στρατόπεδο εξόντωσης του 'Αουσβιτς, μερικές ημέρες πριν από την 75η επέτειο της απελευθέρωσης του στρατοπέδου από τον Κόκκινο Στρατό στις 27 Ιανουαρίου του 1945.

Ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Αραβικού Συνδέσμου, ο Σαουδάραβας Μοχάμαντ μπιν Αμπντουλκαρίμ Αλ-Ισα υπογράμμισε ότι ήταν "ιερό καθήκον και μεγάλη τιμή" η επίσκεψη των 60 θρησκευτικών αξιωματούχων στον τόπο του στρατοπέδου εξόντωσης, οι οποίοι ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο.

ADVERTISING

Ο γενικός γραμματέας γονάτισε τη στιγμή όπου χοροστατούσε της προσευχής κοντά στο μνημείο του Άουσβιτς, αφιερωμένο στο ένα και πλέον εκατομμύριο ανθρώπους, οι περισσότερου Εβραίοι, που εξοντώθηκαν στο στρατόπεδο αυτό.

Ο Ντέιβιντ Χάρις, αξιωματούχος της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC) που έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη και οργάνωσε την επίσκεψη, υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη μουσουλμανική αντιπροσωπεία "με τόσο υψηλόβαθμους αξιωματούχους που επισκέπτεται ποτέ το 'Αουσβιτς ή κάποιο άλλο ναζιστικό στρατόπεδο θανάτου".

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ενόψει των τελετών μνήμης τη Δευτέρα στο στρατόπεδο του 'Αουσβιτς για την 75η επέτειο απελευθέρωσής του.

Από τα έξι εκατομμύρια των Εβραίων που αφανίστηκαν από τους ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ένα εκατομμύριο εξοντώθηκε στο 'Αουσβιτς-Μπίρκεναου, οι περισσότεροι σε θαλάμους αερίων.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network