Ιστορική επίσκεψη Ομπάμα στη Χιροσίμα: Κατέθεσε στεφάνι στο κενοτάφιο

Ιστορική επίσκεψη Ομπάμα στη Χιροσίμα: Κατέθεσε στεφάνι στο κενοτάφιο

Στη Χιροσίμα ο Μπαράκ Ομπάμα, όπου κατέθεσε στεφάνι στο Πάρκο της Ειρήνης και μίλησε για τη συμμαχία των δυο χωρών, μετά την καταστροφή του 1945 (Pics + Video)

Ο Μπαράκ Ομπάμα έφθασε το απόγευμα της Παρασκευής στο Πάρκο της Ειρήνης στη Χιροσίμα, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων, και έγινε ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται το μέρος αυτό στην ιαπωνική πόλη που καταστράφηκε από αμερικανική ατομική βόμβα το 1945.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατέθεσε στεφάνι από λουλούδια μπροστά στο κενοτάφιο, μέσα στο οποίο υπάρχουν δεκάδες τόμοι με τα ονόματα των θυμάτων της πυρηνικής βόμβας που έριξαν οι Αμερικανοί στην πόλη στις 6 Αυγούστου του 1945.

Παράλληλα, μίλησε για τη συμμαχία της χώρας του με την Ιαπωνία λίγες ώρες πριν από την επίσκεψή του στη Χιροσίμα, την κατεστραμμένη από την ατομική βόμβα πόλη το 1945.

«Διακηρύσσουμε τη συμμαχία ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία, μία από τις ισχυρότερες στον κόσμο», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα ενώπιον των αμερικανικών στρατιωτών στη βάση του Ιουακούνι, που βρίσκεται σε απόσταση σαράντα περίπου χιλιομέτρων από τη Χιροσίμα.

Ιστορική επίσκεψη Ομπάμα στη Χιροσίμα: Κατέθεσε στεφάνι στο κενοτάφιο

«Δεν μπορούμε ποτέ να ξεχάσουμε εκείνους που έδωσαν τα πάντα για την ελευθερία μας», πρόσθεσε θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις τι στιγμή που πραγματοποιεί μία επίσκεψη που φέρνει στην επιφάνεια την ανάμνηση ενός σφοδρού και ανηλεούς πολέμου.

Η επίσκεψη στη Χιροσίμα «θα είναι η ευκαιρία για να τιμήσουμε τη μνήμη όλων εκείνων που έχασαν τη ζωή τους κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο πρώτος αμερικανός πρόεδρος που επισκέπτεται το Πάρκο της Ειρήνης.

Ιστορική επίσκεψη Ομπάμα στη Χιροσίμα: Κατέθεσε στεφάνι στο κενοτάφιο

Στις 6 Αυγούστου 1945, ο αμερικανικός στρατός έριχνε την πρώτη ατομική βόμβα της Ιστορίας στη Χιροσίμα , για να ακολουθήσει, τρεις ημέρες αργότερα, η δεύτερη βόμβα στο Ναγκασάκι. Ο βομβαρδισμός προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 210.000 ανθρώπων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ομπάμα
SHARE: