Ιταλία: Επίτιμοι δημότες πλοίαρχος και πληρώματα που έσωσαν μετανάστες

Μετανάστης μεταφέρεται σε  αναπηρική καρέκλα από τους εργαζόμενους του Ερυθρού Σταυρού, στο λιμάνι του Τάραντα της Ιταλίας
Μετανάστης μεταφέρεται σε αναπηρική καρέκλα από τους εργαζόμενους του Ερυθρού Σταυρού, στο λιμάνι του Τάραντα της Ιταλίας AP

Επίτιμους δημότες του ανακήρυξε το Παλέρμο τους πλοιάρχους και τα πληρώματα τριών πλοίων που έσωσαν μετανάστες. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι άνθρωποι αυτοί στάθηκαν στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Ο μητροπολιτικός δήμος στο Παλέρμο, μεγάλο λιμάνι της νότιας Ιταλίας, απένειμε χθες Δευτέρα τον τίτλο των επίτιμων δημοτών του στα μέλη των πληρωμάτων τριών πλοίων που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο.

Ο δήμαρχος της πόλης Λεολούκα Ορλάντο απέμεινε τον τιμητικό τίτλο στους πλοιάρχους και τα μέλη των πληρωμάτων του Mare Jonio, σκάφους της ιταλικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Mediterranea· του Sea-Watch 3, σκάφους της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Sea-Watch· και στον πλοιοκτήτη, στον πλοίαρχο και στο πλήρωμα του αλιευτικού Accursio Giarratano, που αποφάσισαν να αφήσουν κατά μέρος τη δουλειά τους και να σώσουν μετανάστες που κινδύνευαν, εξήγησε ο δήμος σε δελτίο Τύπου.

ADVERTISING

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο τίτλος του επίτιμου δημότη απονεμήθηκε σε ανθρώπους «οι οποίοι στάθηκαν στη σωστή πλευρά της ιστορίας». Η οργάνωση Sea-Watch ευχαρίστησε τον δήμο για την τιμή φορτώνοντας στο Twitter ένα βίντεο στο οποίο εικονίζεται η κιτρινοκόκκινη σημαία της πόλης να κυματίζει υψωμένη στον ιστό του Sea-Watch 3.

Τόσο το Mare Jonio, όσο και το Sea-Watch 3 είχαν κατασχεθεί από τις ιταλικές αρχές, πριν απελευθερωθούν έπειτα από σκληρές δικαστικές μάχες, στο πλαίσιο της σκληρής αντιμεταναστευτικής νομοθεσίας που προώθησε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκας (άκρα δεξιά), ο Ματέο Σαλβίνι.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Ιταλία
SHARE:

24Media Network