Ιταλία: Κατασχέθηκαν 850 κιλά κοκαΐνης σε πλοίο του Λασκαρίδη – Βίντεο από την επιχείρηση

Ιταλία: Κατασχέθηκαν 850 κιλά κοκαΐνης σε πλοίο του Λασκαρίδη – Βίντεο από την επιχείρηση
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ / 24 MEDIA LAB

Οι ιταλικές αρχές εντόπισαν κοκαΐνη αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ στο πλοίο Atlas το οποίο ανήκει στην εταιρεία Laskaridis Shipping. Τα πακέτα εντοπίστηκαν στους αγωγούς εξαερισμού. Εξετάζεται η σύνδεση με άλλο περιστατικό στη Σικελία.

Φορτίο κοκαΐνης, αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ, κατέσχεσαν οι ιταλικές αρχές σε ελληνόκτητο πλοίο στη Βενετία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του tradewindsnews.com, οι αρχές στη γειτονική χώρα μετά από έφοδο στο πλοίο Atlas, με σημαία Λιβερίας, δέσμευσαν 850 κιλά κοκαΐνης τα οποία ήταν τοποθετημένα σε 570 συσκευασίες, εντός των αγωγών εξαερισμού, είδηση που επιβεβαιώνεται επισήμως και από τις ιταλικές Αρχές.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι αρχές στην Ιταλία δεν προχώρησαν σε κάποια σύλληψη, ενώ το φορτηγό – πλοίο παρέμενε αγκυροβολημένο στη Βενετία από το πρωί της Πέμπτης.

Το πλοίο φέρεται να εξέπλευσε από την πόλη Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το πλοίο στο οποίο εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά ανήκει στην Laskaridis Shipping που διοικεί ο Παναγιώτης Λασκαρίδης.

Μέχρι στιγμής, η εταιρεία δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων είναι συνήθως στόχος λαθρέμπορων ναρκωτικών, ενώ και άλλα πλοία μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν άθελά τους από συμμορίες, γράφει το Tradewinds.

Τον περασμένο μήνα, η Europol ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 200 τόνοι κοκαΐνης έχουν μεταφερθεί μέσω των δύο πιο πολυσύχναστων λιμανιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από εγκληματικές συμμορίες, αφού εξασφάλισαν μοναδικούς κωδικούς εμπορευματοκιβωτίων από διεφθαρμένους κατόχους των σχετικών πληροφοριών.

Μια αναφορά των αρχών αποκάλυψε ότι η τακτική αυτή χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από το 2018, όταν το λιμάνι του Ρότερνταμ ανακάλυψε ότι εμπορευματοκιβώτια έλειπαν, βρέθηκαν σε λάθος μέρη ή είχαν πεταχτεί.

Συμμορίες πληρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε διεφθαρμένους υπαλλήλους που εμπλέκονται στη ναυτιλιακή επιμελητεία, για να παραδώσουν τα μοναδικά μηχανογραφημένα στοιχεία ενός εμπορευματοκιβωτίου που εκχωρείται μόλις γίνει η πληρωμή για τη μεταφορά. Η πρακτική είναι γνωστή ως «απάτη κωδικού PIN».

Η Il Fatto Quotidiano αναφέρει ότι το νέο περιστατικό ενδέχεται να συνδέεται με αυτό που συνέβη στα ανοιχτά της Σικελίας πριν από μερικές ημέρες. Συγκεκριμένα, η ιταλική αστυνομία πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών, συνολικά 2 τόνους κοκαϊνης που επέπλεαν στα ανοικτά της Κατάνιας.

Μελόνι: Η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της την καταπολέμηση των ναρκωτικών

Σε σχετική δήλωση προχώρησε και η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, η οποία δήλωσε περήφανη για την επιχείρηση της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.

Η ίδια σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως η επιχείρηση συνιστά «απόδειξη ότι η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της την καταπολέμηση των ναρκωτικών».

«Είμαστε περήφανοι για την επιχείρηση της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε μια σημαντική κατάσχεση ναρκωτικών μέσα σε λίγες μέρες. Μετά την ανάσυρση 2 τόνων στο κανάλι της Σικελίας, άλλα 850 κιλά κοκαΐνης κατασχέθηκαν σήμερα στη Βενετία. Μια επιτυχία για τους άνδρες και τις γυναίκες της οικονομικής αστυνομίας, τους οποίους συγχαίρουμε, και η οποία αποτελεί απόδειξη ότι η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της, την καταπολέμηση των ναρκωτικών, συνεχίζοντας στον δρόμο της μηδενικής ανοχής» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όταν ο Λασκαρίδης προκάλεσε αντιδράσεις

Ο Παναγιώτης Λασκαρίδης θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους έλληνες εφοπλιστές, με πολλές επαγγελματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που εκτείνονται από την Κίνα μέχρι τα νησιά Φόκλαντ. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Παναγιώτη Λασκαρίδη έχουν να κάνουν με τη διακίνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου, την αλιεία και τη μεταφορά προϊόντων αλιείας με πλοία ψυγεία, με ναυπηγεία, με αεροπλάνα, με ξενοδοχεία, με καζίνο και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Μαζί με τον αδερφό του, Θανάση, κατάφεραν να διευρύνουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του πατέρα τους.

Θυμίζουμε πως τον Μάιο του 2021, αίσθηση είχε προκαλέσει η ωμή παραδοχή του Π. Λασκαρίδη, ο οποίος έλεγε πως οι πλοιοκτήτες δεν έχουν καμία ανάγκη την ελληνική κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και τα υπουργεία, με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα. Οι δηλώσεις περιλαμβάνονταν στην δημοσιογραφική έρευνα του οργανισμού EIC (European Investigative Collaboration) με τίτλο “Black Trail” για τις παραβιάσεις των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας από εφοπλιστές.

Ο γνωστός εφοπλιστής, ανέφερε με σαφή τρόπο ότι οι πλοιοκτήτες δεν έχουν ανάγκη την κυβέρνηση, ούτε τον πρωθυπουργό. “Οι εφοπλιστές δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον πρωθυπουργό”, δήλωνε, συμπληρώνοντας μάλιστα με χαρακτηριστικά τρόπο ότι “μπορούν να χε…ν τον πρωθυπουργο, γι’ αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Επειδή η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει ένας πλοιοκτήτης στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα, τίποτα στην Ελλάδα”.

Ο Πάνος Λασκαρίδης κατέληξε λέγοντας ότι: “Μόνο τα γραφεία των πλοιοκτητών είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους έχουν ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία”. Οι δηλώσεις είχαν προκαλέσει αμηχανία στον Γιάννη Πλακιωτάκη.

Μετά τη δημοσίευση του βίντεο, ο Πάνος Λασκαρίδης παραιτήθηκε από την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ). Ο ίδιος ο εφοπλιστής, μετά τον σχετικό θόρυβο, επιχείρησε να ανασκευάσει, κάνοντας λόγο για δηλώσεις παρμένες από άσχετες συζητήσεις που δεν αφορούσαν τον πρωθυπουργό, ενώ καταφέρθηκε εναντίον των δημοσιογράφων που “τις χρησιμοποίησαν βάναυσα εκτός θέματος και ειρμού”.

ΝΔ: Οι γνωστοί λασπολόγοι επιχειρούν ξανά να εμπλέξουν τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του

«Οι γνωστοί λασπολόγοι και ψεύτες, δίνουν “ρέστα” ενόψει εκλογών κι επιχειρούν για άλλη μια φορά να εμπλέξουν τον Πρωθυπουργό και τη σύζυγό του, με πρόσωπα και υποθέσεις που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση μαζί τους» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ίδια ανακοίνωση, προστίθεται:

«Ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη έχουν ή είχαν κάποια σχέση, επαγγελματική ή άλλη, τώρα ή στο παρελθόν, με τον κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη, ο οποίος μάλιστα εμφανίζεται κάποια στιγμή να μιλά με υβριστικά λόγια για τον Πρωθυπουργό.

Για όσα ψευδή γράφονται η κα Γκραμπόφκσι – Μητσοτάκη θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των συκοφαντών».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα