Ιταλία - Κορονοϊός: Νέα μέτρα ζητούν οι επιστήμονες από την ιταλική κυβέρνηση

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε AP

Ιταλοί επιστήμονες ζήτησαν από την κυβέρνηση την υιοθέτηση νέων μέτρων πρόληψης κατά του κορονοϊού. Η κυβέρνηση αναμένεται να υιοθετήσει σύντομα τα μέτρα.

Οι Ιταλοί επιστήμονες που προσπαθούν να περιορίσουν την επέκταση του κορονοϊού ζήτησαν από την ιταλική κυβέρνηση την υιοθέτηση νέων μέτρων πρόληψης. 

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να υιοθετήσει σύντομα την νέα αυτή δέσμη μέτρων (ενδεχομένως με κάποιες μικρές τροποποιήσεις) η οποία προβλέπει:

ADVERTISING

Την συμβουλή προς τους πολίτες να προσπαθούν να κρατούν απόσταση ασφαλείας δυο μέτρων ο ένας από τον άλλον, ιδίως σε κλειστούς χώρους. Να αποφεύγονται φιλιά, χειραψίες και υπερβολικά «ζεστοί» χαιρετισμοί.

Τις επόμενες τριάντα ημέρες, να πραγματοποιηθούν όλα τα αθλητικά γεγονότα, κεκλεισμένων των θυρών. Όταν αυτό δεν είναι δυνατόν, να ακυρώνονται τα αθλητικά ραντεβού.

Οι Ιταλοί που εμφανίζουν πυρετό, να μένουν σπίτι και όποιος φτερνίζεται να χρησιμοποιεί πάντα μαντιλάκια μιας χρήσεως.

Οι ηλικιωμένοι άνω των 75 ετών ή οι πολίτες άνω των 65 χρόνων με χρόνιες παθήσεις, να αποφεύγουν να βγαίνουν από το σπίτι, μέχρι να μειωθούν αισθητά τα νέα κρούσματα του ιού.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Ιταλία
SHARE:

24Media Network