Ιταλία: Μαροκινός κατηγορείται ότι ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση

Ιταλία: Μαροκινός κατηγορείται ότι ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση
Italian Police and Carabinieri officers stands in St. Mark Square in Venice, Italy, Friday, March 17, 2017. News reports say thieves attempting to rob a jewelry store in Venice's St. Mark's Square set off panic among tourists when they ignited smoke bombs to cover their movements. (AP Photo/Luigi Costantini) AP

Στο «μικροσκόπιο» των ιταλικών Αρχών 29χρονος που είχε συλληφθεί τον Αύγουστο και θεωρείται μέλος του ISIS

Δεύτερη κλήση σε απολογία, με την κατηγορία ότι ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση στην Ιταλία έλαβε σήμερα ένας 29χρονος Μαροκινός, ο Ναμπίλ Μπενχαμίρ, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Αύγουστο στην Γένοβα για κακοποίηση της συντρόφου του.

Σύμφωνα με τους ιταλούς εισαγγελείς, πρόκειται για στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος είχε έλθει στην Ιταλία με στόχο να στρατολογήσει νέα μέλη.

Παράλληλα οι εισαγγελικές αρχές θεωρούν ότι ο Μαροκινός ήθελε να ετοιμάσει τρομοκρατική επίθεση, ενώ στην κατοικία του βρέθηκαν βίντεο με σειρά επιθέσεων, και στοιχεία από την επικοινωνία του με άλλα μέλη της ισλαμικής τρομοκρατίας, μέσω της εφαρμογής whatsApp.

Oι έρευνες των Ιταλών εισαγγελέων πραγματοποιήθηκαν κατά τους τελευταίους έξι μήνες σε συνεργασία με το FBI, την ολλανδική αστυνομία και την Europol.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, (AP Photo/Luigi Costantini)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα