Ιταλία: Ο πληθωρισμός “χτύπησε” και την πίτσα – Δραματική αύξηση του κόστους αγοράς

Ιταλία: Ο πληθωρισμός “χτύπησε” και την πίτσα – Δραματική αύξηση του κόστους αγοράς
Πίτσα (φωτογραφία αρχείου) iStock

Το κόστος αγοράς έτοιμης πίτσας αυξήθηκε φέτος κατά 7,6%, παρά την επιβράδυνση του πληθωρισμού σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες.

Το κόστος μιας κλασικής πίτσας Margherita συνεχίζει να αυξάνεται τον μήνα Απρίλιο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, αν και ο ρυθμός του πληθωρισμού επιβραδύνθηκε για όλα τα συστατικά της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται στοιχεία από το Ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής και το Υπουργείο Οικονομικών, τα συστατικά της πίτσας (αλεύρι, ντομάτες, μοτσαρέλα και ελαιόλαδο) και η ενέργεια για το ψήσιμο της πίτσας αυξήθηκαν κατά 19% τον Απρίλιο, σε σύγκριση με το 2022.

Ωστόσο, οι αυξήσεις των τιμών έχουν επιβραδυνθεί σε σχέση με τον Μάρτιο, αλλά και τον περασμένο Νοέμβριο όταν το κόστος παραγωγής αυξήθηκε πάνω από 30%.

Όπως επισημαίνει η ΕΡΤ, η τιμή της πίτσας συνεχίζει να ξεπερνά τον συνολικό πληθωρισμό, ο οποίος ήταν 8,7% τον περασμένο μήνα.

Το κόστος αγοράς έτοιμης πίτσας αυξήθηκε κατά 7,6% φέτος, καθιστώντας το σούπερ μάρκετ πιο κερδοφόρα λύση από τη σπιτική πίτσα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα