ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ

Πελάτης σε σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα

Ακρίβεια: Ο πληθωρισμός "δείχνει" τα δόντια του - Κύκλος "εορταστικών" ανατιμήσεων

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αναφορά του προέδρου της Fed ότι πλέον όσοι τοποθετούνται δημόσια δεν θα πρέπει να χαρακτηρίζουν τον πληθωρισμό "παροδικό φαινόμενο". Την ίδια ώρα βασικά είδη πρώτης ανάγκης στην Ελληνική αγορά "τραβούν" την ανηφόρα.

Κόσμος στη λαική αγορά

Πρώτη πηγή ανησυχίας η ακρίβεια για τους Έλληνες

Καλύτερη διαχείριση οικονομικών εν μέσω πανδημίας εκτιμούν ότι πέτυχαν οι Έλληνες σύμφωνα με την ετήσια πανευρωπαϊκή έκθεση, παρά το γεγονός του ότι άνω του 50% καθυστερεί την πληρωμή λογαριασμών.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Πανδημία και πληθωρισμός κρίνουν τον προϋπολογισμό

Η νέα μετάλλαξη φέρνει έντονες διακυμάνσεις στις αγορές, ωστόσο αναφέρεται ότι θα απαιτηθεί χρόνος για να φανεί ένας πιο ξεκάθαρος ορίζοντας για το πόσο επηρεάζεται η οικονομία αλλά και η πορεία των τιμών.

Eλλάδα VS Πορτογαλία: Crash test Σχεδίων Ανάκαμψης - Εκεί μειώνουν τις ανισότητες, εδώ τις αυξάνουν

Eλλάδα VS Πορτογαλία: Crash test Σχεδίων Ανάκαμψης - Εκεί μειώνουν τις ανισότητες, εδώ τις αυξάνουν

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης γράφει στο NEWS 24/7 για το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης και το παράδειγμα της Πορτογαλίας. "Εκεί μειώνουν τις ανισότητες, εδώ τις αυξάνουν" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πολίτες στο Μοναστηράκι

Τα κύματα πανδημίας και πληθωρισμού φέρνουν "αντιμάμαλο"* στην οικονομία

Η εξέλιξη της πανδημίας με την εντεινόμενη επέλαση του λεγόμενου "πέμπτου κύματος" δημιουργεί εύλογες ανησυχίες για την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας. Τα πιθανά "φρένα" στην ανάπτυξη και το "βαρόμετρο" της Black Friday.

Κόσμος στο κέντρο της Αθήνας

Ακρίβεια: Ήρθε για να μείνει; Οι προβολές, τα σενάρια και τα αίτια

Αδυνατούν να πουν με βεβαιότητα διεθνείς και εγχώριοι αναλυτές πότε θα ολοκληρωθεί ο κύκλος της ακρίβειας, που κατατρώγει εισοδήματα και απειλεί την ισχυρή ανάκαμψη των οικονομιών.

"Φωτιά" οι λογαριασμοί ρεύματος

Ακρίβεια: Τα νέα ρεκόρ σε ρεύμα-αέριο τροφοδοτούν τον "φαύλο κύκλο" ανατιμήσεων – Στα ύψη το ενεργειακό κόστος

Νέες ανησυχίες για την πορεία των τιμών δημιουργεί η πορεία της ενεργειακής αγοράς διεθνώς. Άλλωστε η αύξηση του ενεργειακού κόστους οδηγεί συνολικά σε αυξανόμενο κόστος παραγωγής, το οποίο  μεταβιβάζεται έμμεσα στους τελικούς καταναλωτές.

Η ελληνική οικονομία ξανά υπό πίεση

Αιφνιδιαστικά, ο κίνδυνος πληθωρισμού επέστρεψε

Οι λόγοι επανεμφάνισης του πληθωρισμού και ο τρόπος αντιμετώπισής του πριν καθορίσει τη δυναμική της οικονομίας. Ο Νίκος Χριστοδουλάκης εξηγεί τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν οι κυβερνήσεις.

Κόσμος στη λαική αγορά

Ακρίβεια: Η κυβερνητική "συνταγή συστάσεων", το νέο κύμα ανατιμήσεων και η αγωνία για το ΑΕΠ

Οι βιομηχανίες, οι αλυσίδες λιανικής και η εστίαση να προσπαθούν να βρουν μια "χρυσή τομή" σε μια προσπάθεια να μην χάσουν τους πελάτες τους αλλά η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Η ακρίβεια είναι εδώ και μάλιστα με την έλευση του νέου χρόνου, οπότε και αναμένονται νέου τιμοκατάλογοι από προμηθευτές, προβλέπεται το κύμα ανατιμήσεων να ενταθεί.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σταϊκούρας: "Πάνω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο η ανάπτυξη φέτος"

"Η χώρα ανακάμπτει ισχυρά και αναπτύσσεται βιώσιμα, οι επενδύσεις και οι εξαγωγές ενισχύονται σημαντικά, η ανεργία συρρικνώνεται, τα ταμειακά διαθέσιμα διατηρούνται σε ασφαλή επίπεδα" ανέφερε ο υπ. Οικονομικών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Κομισιόν: Πρωταθλητισμός της Ελλάδας στην ανάπτυξη, αλλά με σοβαρούς αστερίσκους

Στις φθινοπωρινές της προβλέψεις η Κομισιόν προβλέπε χαμηλή μείωση της ανεργίας στη χώρα μας, που παραμένει  η μεγαλύτερη σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο  αλλά και το 2ο πιο υψηλό έλλειμμα στο εξωτερικό ισοζύγιο.

Στιγμιότυπο από λαϊκή αγορά

Ακρίβεια: Το ράλι τιμών και το σύνδρομο της "τρίτης εβδομάδας"

Το σύνδρομο της "τρίτης εβδομάδας" ζουν οι Έλληνες, καθώς η ακρίβεια εξαφανίζει τα οικονομικά τους διαθέσιμα, πολύ πριν τελειώσει ο μήνας. Τελειωτικό χτύπημα οι λογαριασμοί ρεύματος, που "γονατίζουν" νοικοκυριά και επιχειρήσεις.