Ιταλία: Όπλο έφθασε λαθραία μέσα σε φυλακή με drone

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου SHUTTERSTOCK

Απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε την Κυριακή (19/09) σε φυλακές της Ιταλίας, όταν κρατούμενος πυροβόλησε κατά συγκρατούμενών του. Το όπλο, σύμφωνα με τις αρχές, έφθασε στα χέρια του δράστη με drone.

Πρωτοφανές περιστατικό με Ιταλό κρατούμενο σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, που πυροβόλησε την Κυριακή (19/09) εναντίον άλλων συγκρατούμενών του, με όπλο που πιστεύεται πως εισήχθη στη φυλακή από αέρος, με τη βοήθεια drone.

"Ο 28χρονος άνδρας, ο οποίος συνδέεται με τη μαφία της Νάπολης, έριξε τρεις πυροβολισμούς σε κρατούμενους με τους οποίους είχε έρθει σε ρήξη", δήλωσε ο επικεφαλής της ένωσης φυλακών Σάππε, Ντονάτο Καπέτσε.

ADVERTISING

Ο άνδρας τη στιγμή του περιστατικού, μόλις είχε λάβει άδεια να μετακινηθεί από το κελί του για να κάνει ντους και μόλις άνοιξε ο φύλακας την πόρτα, έδειξε το όπλο που είχε στην κατοχή του, αναγκάζοντάς τον να παραδώσει τα κλειδιά για τα άλλα κελιά, σύμφωνα με τον Καπέτσε.

Μη μπορώντας να ανοίξει τα κελιά των εχθρών του, ο κρατούμενος πυροβόλησε από τα κάγκελα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τους τραυματίσει.

Ο άνδρας χρησιμοποίησε στη συνέχεια ένα παράνομο κινητό τηλέφωνο για να μιλήσει με τον δικηγόρο του, ο οποίος και τον συμβούλευσε να παραδώσει το όπλο.

Σε δήλωσή του, ο Καπέτσε είπε: "Υποθέτουμε ότι το όπλο έφθασε με drone".

Το εν λόγω συμβάν ήταν το τελευταίο σε μια σειρά περιστατικών που έχουν προκαλέσει ανησυχίες για την κακή διαχείριση των κρατουμένων στις φυλακές της Ιταλίας.

Η Ιταλία, όπως αναφέρει ο Guardian, έχει τις πιο πολυπληθείς φυλακές στην Ευρώπη, με 120 κρατούμενους ανά 100 θέσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φυλακές, drone, Ιταλία
SHARE:

24Media Network