Ιταλία: Δύο ορειβάτες νεκροί στη Λομβαρδία

Ασθενοφόρο στην Ιταλία - Φωτό αρχείου
Ασθενοφόρο στην Ιταλία - Φωτό αρχείου AP

Ο ένας ορειβάτης βρέθηκε να κρέμεται στα σκοινιά κάτω από τα νερά ενός καταρράκτη και ο άλλος σε μια λίμνη λίγο πιο πέρα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ένας Αυστριακός κι ένας Γερμανός έχασαν τη ζωή τους κάνοντας ορειβατική πεζοπορία στη βόρειο Ιταλία, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες ορειβατικής και σπηλαιολογικής βοήθειας της Λομβαρδίας στην σελίδα τους στο Facebook.

Οι δύο άνδρες, 41 και 48 ετών αντίστοιχα, ανήκαν σε ομάδα επτά ανθρώπων, όλοι τους γερμανόφωνοι, που βρίσκονταν στην περιοχή για ορειβατική πεζοπορία και είναι ο ιδιοκτήτης του μικρού ξενοδοχείου όπου διέμεναν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές το βράδυ της Παρασκευής, όταν διαπίστωσε πως εκείνοι δεν είχαν επιστρέψει.

Οι υπηρεσίες αρωγής έφθασαν στην περιοχή κι εντόπισαν πέντε πεζοπόρους σώους, ενώ οι άλλοι δύο, που είχαν κατέβει με σκοινιά τα πρανή του βράχου για να φθάσουν στις όχθες χειμάρρου, δεν βρίσκονταν μαζί τους.

Ο πρώτος βρέθηκε να κρέμεται στα σκοινιά, κάτω από τα νερά ενός καταρράκτη, ενώ ο δεύτερος σε μία μικρή λίμνη, περίπου 100 μέτρα μακρύτερα στην ανάντη πλευρά του χειμάρρου, όπως ενημερώνουν οι αρχές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία
SHARE:

24Media Network