Ιταλία: Οργή από την ανάρτηση ακροδεξιού πολιτικού με γυναίκα Ρομ - "Ψηφίστε μας και δεν θα την ξαναδείτε"

Ιταλία: Οργή από την ανάρτηση ακροδεξιού πολιτικού με γυναίκα Ρομ - "Ψηφίστε μας και δεν θα την ξαναδείτε"
TWITTER

Κύμα οργής στην Ιταλία πυροδότησε η ανάρτηση ενός πολιτικού της ακροδεξιάς παράταξης της Λέγκας με μια γυναίκα Ρομ. Καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν το κόμμα του "για να μην ξαναδούν Ρομά".

Ένας πολιτικός της ιταλικής ακροδεξιάς Λέγκα έχει προκαλέσει κύμα οργής αφότου άφησε να εννοηθεί ότι το κόμμα θα "απαλλάξει" τους δρόμους της Ιταλίας από τους Ρομά εάν κερδίσει τις γενικές εκλογές στις 25 Σεπτεμβρίου.

Ο Alessio Di Giulio, σύμβουλος της Λέγκας στη Φλωρεντία, τράβηξε ένα βίντεο με τον εαυτό του να πλησιάζει μια γυναίκα Ρομ και, μιλώντας στην κάμερα, να λέει: «Ψηφίστε για τη Λέγκα στις 25 Σεπτεμβρίου και δεν θα την ξαναδείτε ποτέ».

Ο  Di Giulio τράβηξε το βίντεο καθώς περπατούσε σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στο κέντρο της Φλωρεντίας. Η γυναίκα, μόλις την πλησίασε και  μην γνωρίζοντας περι τίνος επρόκειτο, χαιρέτησε χαρούμενα προς την κάμερα. Στη συνέχεια όμως και μόλις συνειδητοποίησε τι έλεγε ο πολιτικός, απάντησε: "Όχι, μην το λες αυτό, εγώ δεν φοβάμαι."

Το βίντεο, το οποίο κατέβασε το Facebook,  καταδίκασε ο Ενρίκο Λέτα, ο ηγέτης του κεντροαριστερού κόμματος.

«Σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία συμβαίνουν κάποια συγκλονιστικά πράγματα», είπε ο Λέτα αναφερόμενος επίσης στην Μελόνι του ακροδεξιού κόμματος "Αδέλφια της Ιταλίας" που τον περασμένο μήνα μοιράστηκε ένα βίντεο με βιασμό μιας Ουκρανής από έναν αιτούντα άσυλο σε ιταλική πόλη. «Πόσο παραπέρα θα πάνε;» είπε ο Λέτα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία, Ακροδεξιά
SHARE:

24Media Network