Η Ιταλία ζητά σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου

Τα γεωτρύπανα της Τουρκίας κινούνται προς την κυπριακή ΑΟΖ
Τα γεωτρύπανα της Τουρκίας κινούνται προς την κυπριακή ΑΟΖ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Την ελπίδα η Τουρκία να στραφεί σε μια πιο εποικοδομητική στάση το συντομότερο δυνατόν, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις παράνομες ενέργειες του Γιαβούζ στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η Ιταλία ανησυχεί για τις παράνομες επιχειρήσεις από το τουρκικό σκάφος "Γιαβούζ" στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, νότια του νησιού, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία εκφράζεται η ελπίδα η Τουρκία να στραφεί σε μια πιο εποικοδομητική στάση το συντομότερο δυνατόν.

«Επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας για σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και αποφυγή παράνομων ενεργειών στην περιοχή», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ADVERTISING

Επισημαίνεται ακόμη πως τον Ιούλιο το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ αποφάσισε πολιτικά μέτρα ως απάντηση στις τουρκικές πρωτοβουλίες στην Ανατολική Μεσόγειο, σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο καθώς και να συνεχίσει να ασχολείται με το θέμα αυτό.

«Μαζί με τους εταίρους μας έχουμε επιλέξει μια σθεναρή, αλλά σταδιακή και αναστρέψιμη προσέγγιση για δημιουργία συνθηκών αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο θάλασσα», αναφέρεται.

«Πιστεύουμε ειλικρινά ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι ακόμα δυνατό, και ελπίζουμε ότι η Τουρκία θα στραφεί σε μια πιο εποικοδομητική στάση το συντομότερο δυνατόν», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία, Κύπρος, Τουρκία, ΑΟΖ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ερντογάν: Διαπραγματευόμαστε την αγορά τρίτου γεωτρύπανου

Γαλλία: "Εχθρική ενέργεια η εισβολή του τουρκικού γεωτρύπανου στην κυπριακή ΑΟΖ"

Το Γιαβούζ εισβάλλει στην κυπριακή ΑΟΖ - Προκαλεί ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας

SHARE:

24Media Network