Ιταλία: “Θέλουμε να μπλοκάρουμε τις αναχωρήσεις” λέει η κυβέρνηση για το ναυάγιο

Ιταλία: “Θέλουμε να μπλοκάρουμε τις αναχωρήσεις” λέει η κυβέρνηση για το ναυάγιο
Ναυάγιο με μετανάστες στη νότια Ιταλία AP Photo/Giuseppe Pipita

"Εγκληματική πράξη" χαρακτηρίζει η κυβέρνηση Μελόνι τον συνωστισμό 200 ανθρώπων σε μια βάρκα 20 μέτρων, μετά το ναυάγιο στη νότια Ιταλία. Δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειες για "μπλόκο" των αναχωρήσεων.

Η ιταλική κυβέρνηση, σε ανακοινωθέν της, αναφέρεται στο τραγικό ναυάγιο μεταναστών και προσφύγων που σημειώθηκε σε λίγα μέτρα απόσταση από τις ακτές της Καλαβρίας, με προσωρινό απολογισμό πάνω από σαράντα νεκρών και ογδόντα διασωθέντων.

Ναυάγιο με νεκρούς στην Ιταλία AP Photo/Giuseppe Pipita

Πιο αναλυτικά, η κυβέρνηση Μελόνι, στο ανακοινωθέν της εκφράζει τη βαθιά λύπη της πρωθυπουργού για τις πολλές ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν και υπογραμμίζει:

«Αποτελεί εγκληματική πράξη το να χρησιμοποιείται μια βάρκα μόλις 20 μέτρων, με επιβαίνοντες που άγγιζαν τους 200 και κακές καιρικές συνθήκες. Είναι απάνθρωπο το να ανταλλάσσεται η ζωή ανδρών, γυναικών και παιδιών με την τιμή του “εισιτηρίου” που πλήρωσαν, με την ψεύτικη προοπτική ενός ασφαλούς ταξιδιού. Η κυβέρνησή μας καταβάλλει προσπάθεια με στόχο να μπλοκάρουν οι αναχωρήσεις -και μαζί με αυτές, οι συγκεκριμένες τραγωδίες- και θα συνεχίσει να το κάνει, απαιτώντας, κατ΄αρχήν, την μέγιστη δυνατή συνεργασία από τις χώρες καταγωγής και αναχώρησης. Όσοι προσπαθούν σήμερα να εκμεταλλευθούν, υστερόβουλα, τους νεκρούς αυτούς, δεν χρήζουν σχόλιου. Από την στιγμή, δε, που στο παρελθόν είχαν εκθειάσει την αυταπάτη μιας μετανάστευσης χωρίς κανόνες».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα