Τραγωδία στη νότια Ιταλία: Τουλάχιστον 40 μετανάστες νεκροί από ναυάγιο

Τραγωδία στη νότια Ιταλία: Τουλάχιστον 40 μετανάστες νεκροί από ναυάγιο
Πάνω από 40 άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί σε παραλία στη νότια Ιταλία ap

Νέο πολύνεκρο ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες. Ανάμεσα στους νεκρούς που εντοπίστηκαν στις ακτές της νότιας Ιταλίας πολλά ανήλικα, και ένα νεογέννητο παιδί.

Πάνω από 40 άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί σε παραλία στη νότια Ιταλία ύστερα από ναυάγιο, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Κυριακής (26/2).

Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για σκάφος που μετέφερε μετανάστες, στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Καλαβρίας, όπως μετέδωσαν σήμερα το ANSA και άλλα ιταλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ναυάγιο στην Καλαβρία AP

Οι σοροί βρέθηκαν ξεβρασμένες στις ακτές του Steccato di Cutro, ενός παραθαλάσσιου θέρετρου στην επαρχία Κορτόνε, και άλλες εντοπίστηκαν στη θάλασσα, ανέφερε το ANSA, προσθέτοντας ότι τρεις βρέθηκαν στο νερό.

Το πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos ανέφερε ότι πάνω από 100 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος και ότι περίπου 50 άνθρωποι διασώθηκαν.

/ AP


Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, στην νέα αυτή τραγωδία των «απελπισμένων της θάλασσας», κοντά στην πόλη του Κρότωνα, έχασαν την ζωή τους πολλά ανήλικα, και ένα νεογέννητο παιδί.

/ AP


Οι πρώτες βοήθειες στους μετανάστες παρασχέθηκαν από την ιταλική οικονομική αστυνομία, η οποία διέσωσε πενήντα ανθρώπους. Τα ταχύπλοά της συνεχίζουν τις έρευνες, σε αναζήτηση τυχόν επιζώντων, ενώ στους διασωθέντες παρέχεται ιατρική φροντίδα από τον Ιταλικό Ερυθρό Σταυρό.

Το σκάφος, που πιστεύεται ότι μετέφερε πρόσφυγες από το Ιράν, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, προσέκρουσε σε βράχια κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας, όπως ανέφερε το Adnkronos.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα