Ιταλία: Τουρίστας βανδάλισε τοίχο του Κολοσσαίου κι έφυγε ανενόχλητος – ΒΙΝΤΕΟ

Ιταλία: Τουρίστας βανδάλισε τοίχο του Κολοσσαίου κι έφυγε ανενόχλητος – ΒΙΝΤΕΟ
Τουρίστας στην Ιταλία βανδαλίζει τοίχο του Κολοσσαίου Caption/Youtube

Τουρίστας χάραξε το όνομά του και της αγαπημένης του σε τοίχο του Κολοσσαίου. Διερχόμενοι περαστικοί του έλεγαν να σταματήσει αλλά εκείνος συνέχισε απτόητος.

Οργή έχει προκαλέσει στην Ιταλία ένας τουρίστας που χάραξε το όνομα της αγαπημένης του… στον τοίχο του Κολοσσαίου.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός τουρίστας έγραψε σε τοίχο του ιστορικού μνημείου της Ρώμης Ivan + Hayley”. Διερχόμενος περαστικός τον βιντεοσκόπησε την ώρα που χάραζε τα ονόματά τους με κλειδί στους τοίχους ηλικίας 1.937 ετών.

Σύμφωνα με τον άνδρα που κατέγραψε τα πλάνα, το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή 23 Ιουνίου. Ο “δράστης” όταν συνειδητοποίησε ότι τον βιντεοσκοπούσαν, χαμογέλασε στην κάμερα και έδειχνε να μην έχει καταλάβει ότι η πράξη του συνιστά βανδαλισμό. Βέβαια, αρκετοί ήταν οι περαστικοί που του φώναξαν να σταματήσει, αλλά εκείνος συνέχισε απτόητος.

Ο αυτόπτης μάρτυρας που κατέγραψε τη σκηνή υποστήριξε ότι έδειξε το βίντεο στους υπαλλήλους του ιταλικού μνημείου, αλλά “δεν έδειξαν να ενδιαφέρονται”.

Ο τουρίστας έφυγε τελικά ανενόχλητος, αλλά αν εντοπιστεί και συλληφθεί από τις ιταλικές αρχές, τότε – βάσει του νόμου – κινδυνεύει με πρόστιμο έως και 20.000 ευρώ, αλλά και ποινή φυλάκισης. καθώς το Κολοσσαίο έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα