Ιταλίδα Ολυμπιονίκης ξεσπά για σεξιστικά σχόλια – Η επίμαχη φωτό με τα μετάλλια και το μπικίνι

Ιταλίδα Ολυμπιονίκης ξεσπά για σεξιστικά σχόλια – Η επίμαχη φωτό με τα μετάλλια και το μπικίνι
Η Linda Cerruti Instagram / @Lindacerruti

Αηδιασμένη από τη "βροχή" σεξιστικών σχολίων στο Instagram δήλωσε η 28χρονη Linda Cerruti μετά τη φωτογραφία με τα οκτώ μετάλλια, κάνοντας σπαγγάτο και φορώντας μπικίνι.

Η Linda Cerruti σάρωσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, κατακτώντας οκτώ μετάλλια στη Ρώμη μετά από αμέτρητες και επίπονες προπονήσεις, σκληρή προσπάθεια και τεράστιες θυσίες.

Με έξι ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια, η 28χρονη κολυμβήτρια είχε κάθε λόγο να πλέει σε πελάγη ευτυχίας και να γεύεται τη χαρά της δικής της επιτυχίας με όποιον τρόπο επιθυμεί.

Κι όμως, στα οκτώ μετάλλιά της, κάποιοι (πολλοί, χιλιάδες για την ακρίβεια) ασχολήθηκαν μόνο με το μαγιό της, με σεξιστικά και προσβλητικά σχόλια, αγνοώντας και υποβαθμίζοντας την επιτυχία και την ίδια την προσωπικότητα μίας γυναίκας αθλήτριας.

Η νεαρή Ολυμπιονίκης έκανε μία ανάρτηση στο Instagram, ποζάροντας με τα μετάλλιά της και φορώντας μαγιό σε ανάποδη στάση, σε μια καλλιτεχνική πόζα, χαρακτηριστική της συγχρονισμένης κολύμβησης, του αθλήματος δηλαδή που εκπροσωπεί.

Η φωτογραφία είχε πάνω από 90.000 likes, ενώ ξεπέρασε τα 5.000 σχόλια, πολλά εκ των οποίων ήταν σεξιστικά, αφού στάθηκαν στη στάση του σώματός της και το μαγιό της, αντί για την ουσία του θέματος, δηλαδή τη χαρά και την επιτυχία της.

Η ίδια μάλιστα, μοιράστηκε ένα screenshot από ορισμένα σχόλια στα ιταλικά το οποίο έγραψε: “Ωραία μετάλλια, αλλά και το διάστημα μεταξύ των μεταλλίων 4 και 5 δεν είναι κακό”. Ένα άλλο σχόλιο, γραμμένο από έναν άλλο χρήστη του Instagram, όπως είπε, έλεγε: “Πολύ καλό… στην πισίνα και έξω”.

Η απάντησή της στα σεξιστικά σχόλια

Η Cerruti παράλληλα σχολίασε τα σεξιστικά σχόλια με ένα μακροσκελές κείμενο, στο οποίο έγραφε:

“Πριν από δύο ημέρες μοιράστηκα μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στην παραλία όπου πηγαίνω πάντα, εκεί που πραγματοποίησα τα πρώτα μου όνειρα, ένα μέρος που έχει μεγάλη συμβολική αξία για μένα. Η φωτογραφία με δείχνει σε μια καλλιτεχνική πόζα, χαρακτηριστική του αθλήματός μου, ανάποδα και κάνοντας σπαγγάτο μαζί με τα οκτώ μετάλλια που κέρδισα στο καλύτερο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της καριέρας μου.

Είμαι κυριολεκτικά σοκαρισμένη και αηδιασμένη από τα εκατοντάδες, πιθανότατα χιλιάδες, ανάρμοστα, σεξιστικά σχόλια και τους χυδαίους ανθρώπους που ευθύνονται γι’ αυτά.

Μετά από πάνω από 20 χρόνια προπόνησης και θυσιών, το βρίσκω τουλάχιστον ΝΤΡΟΠΗ να διαβάζω σχόλια εκατοντάδων ανθρώπων που κάνουν αστεία που σεξουαλικοποιούν το σώμα μου”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα