Ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στην πολιτεία Ουαϊόμινγκ και την πρωτεύουσα Ουάσινγκτον

Ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στην πολιτεία Ουαϊόμινγκ και την πρωτεύουσα Ουάσινγκτον

Δύο απανωτές ήττες γνώρισε ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, ωστόσο εξακολουθεί να προηγείται στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου

Ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ έχασε χθες στις ρεπουμπλικανικές συνελεύσεις (caucus) στην πολιτεία Ουαϊόμινγκ και στην ομοσπονδικαή πρωτεύουσα, Ουάσινγκτον, αλλά εξακολουθεί να παραμένει πρώτος στην κούρσα για το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Στο Ουαϊόμινγκ, ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ προηγείται με εννέα από τους 12 εκλέκτορες που επρόκειτο να αναδειχθούν σε αυτή τη δυτική πολιτεία, με περίπου το 66% των ψήφων, αφήνοντας πίσω τον γερουσιαστή της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο (19,5%) και τον Ντόναλντ Τραμπ (7,2%).

Στην Ουάσινγκτον, τον πολιτικό μικρόκοσμο που υποστηρίζει περισσότερο τους Δημοκρατικούς από τους Ρεπουμπλικάνους στις εθνικές εκλογές, ο Ρούμπιο επικράτησε του Τζον Κέισικ με 37,3% έναντι 35,5% που έλαβε ο κυβερνήτης του Οχάιο, ενώ ο Τραμπ είναι στην τρίτη θέση με 13,8%.

Η νίκη του Ρούμπιο, ευνοουμένου του κατεστημένου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, του δίνει δέκα από τους 19 εκλέκτορες στην Ουάσινγκτον έναντι εννέα για τον Κέισικ, αφήνοντας με άδεια χέρια τον Τραμπ, του οποίου οι πρόσφατες εκλογικές συγκεντρώσεις σημαδεύτηκαν από βίαια επεισόδια.

Παρά αυτές τις δύο ήττες, ο Τραμπ διατηρεί ισχυρό προβάδισμα όσον αφορά τους εκλέκτορες στην κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που εντείνεται καθώς πλησιάζει πάλι η "Σούπερ Τρίτη" για τις ΗΠΑ.

Πέντε μεγάλες πολιτείες (Φλόριντα, Ιλινόι, Μιζούρι, Οχάιο, Βόρεια Καρολίνα) ψηφίζουν την Τρίτη για τις προκριματικές εκλογές, μια ημέρα που αποκαλείται "Σούπερ Τρίτη" λόγω πολλών ψηφοφοριών και της σημασίας τους.

Αυτή η βραδιά των προκριματικών είναι επίσης καθοριστική για τους δύο υποψηφίους των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, την Χίλαρι Κλίντον και τον Μπέρνι Σάντερς.

Η Κλίντον, η οποία έχει άνετο προβάδισμα όσον αφορά τους εκλέκτορες μέχρι τώρα, κέρδισε επίσης χθες τις πρώτες συνελεύσεις των Δημοκρατικών στα νησιά Βόρειες Μαριάννες, αμερικανικό έδαφος στον Ειρηνικό.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών απέσπασε έτσι τέσσερις εκλέκτορες έναντι δύο για τον γερουσιαστή του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χάος και ξύλο σε συγκέντρωση του Τραμπ

'Οχι βρισιές, όχι χλευασμοί' σε υποφήφιους προέδρους των ΗΠΑ. Μαθήματα καλής διαγωγής από τον Ομπάμα

SHARE:

24Media Network