Καύσωνας σαρώνει την Ισπανία – “Πορτοκαλί συναγερμός” για αρκετές πόλεις

Καύσωνας σαρώνει την Ισπανία – “Πορτοκαλί συναγερμός” για αρκετές πόλεις
Κύμα καύσωνα σαρώνει την Ισπανία 2023 Manu Fernandez, File/AP Photo

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να φτάσουν ακόμα και τους 41 βαθμούς και κύματα ύψους 5 μέτρων θέτουν σε συναγερμό 16 Αυτονομίες στην Ισπανία, την οποία σαρώνει νέο κύμα καύσωνα.

Στο “κόκκινο” ξανά ο υδράργυρος στην Ισπανία, μετά το ακραίο κύμα καύσωνα που έπληξε τη χώρα τον Ιούλιο με τις θερμοκρασίες εδάφους σε ορισμένες περιοχές να ξεπερνούν τους 60 βαθμούς Κελσίου δημιουργώντας ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ, η Θαραγόθα, η Βαλένθια, η Μούρθια και η Μάλαγα στην Ισπανία βρίσκονται σε “πορτοκαλί συναγερμό” λόγω υψηλών θερμοκρασιών, ενώ οι περιοχές Κορούνια, Λούγο, Αστούριας, Καντάβρια, Βιθκάγια, Γκιπούθκοα και Κανάρια νησιά τέθηκαν σε “κίτρινο συναγερμό” λόγω των ισχυρών ανέμων και των κυμάτων που αναμένεται να φτάσουν μέχρι και 5 μέτρα ύψος.

Από αύριο αναμένεται κάθετη πτώση των θερμοκρασιών.

Την ίδια ώρα η Καταλονία κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ξηρασίας σε 24 δήμους και ανακοινώνει περιορισμούς. Η κατανάλωση νερού περιορίζεται στα 200 λίτρα ανά κάτοικο την ημέρα. Στις αγροτικές περιοχές επιβάλλεται περιορισμός που επιτρέπει τη χρήση μόνο του 80% του νερού.

Ο Πέδρο Σάντσεθ ξεκίνησε ολιγοήμερες διακοπές στο Μαρόκο με την οικογένειά του αφού πρώτα ανάρτησε βίντεο στο τουίτερ ότι μετά τις 17 Αυγούστου θα ξεκινήσει επίσημες διαπραγματεύσεις προς αναζήτηση συμμαχιών για την εκλογή του. Στο μεταξύ είναι λιγοστές οι δημόσιες τοποθετήσεις των κομμάτων.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα