Καύσωνας στον Καναδά: Εκαντοντάδες νεκροί και πάνω από 130 φωτιές

Καύσωνας στον Καναδά: Εκαντοντάδες νεκροί και πάνω από 130 φωτιές
Φωτιές στον Καναδά. Courtesy of Marshall Potts Music via The Canadian Press via AP)

Συναγερμός στην Βρετανική Κολομβία όπου μαίνονται πάνω από 130 φωτιές. Την τελευταία εβδομάδα στον Καναδά έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 700 άνθρωποι πιθανότατα εξαιτίας του καύσωνα.

Περισσότερες από 130 πυρκαγιές μαίνονται στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά. Οι φωτιές προκλήθηκαν από κεραυνούς και κατακαίνε εκτάσεις σε όλη τη δυτική πλευρά της χώρας μετά από ρεκόρ θερμότητας που καταγράφηκε την εβδομάδα που πέρασε με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 49,5 βαθμους Κελσίου.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Καναδά ανακοίνωσε οτι θα στείλει στρατιωτικά αεροσκάφη για να βοηθήσει τους πυροσβέστες. Νωρίτερα, αυτή την εβδομάδα, οι κάτοικοιοι του Λίτον αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν άρον άρον καθώς οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα το χωριό και τελικά το κατέστρεψαν ολοσχερώς.

Ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες έχουν καταγραφεί σε περιοχές της Βόρειας Αμερικής τις τελευταίες ημέρες.

Φωτιές στον Καναδά. Courtesy of Marshall Potts Music via The Canadian Press via AP)
 

Το γραφείο του ιατρικού ελεγκτή της επαρχίας δήλωσε ότι οι θερμοκρασίες- ρεκόρ πιθανότατα συνέβαλαν σε 719 ξαφνικούς θανάτους την περασμένη εβδομάδα, αριθμός που είπε ότι ήταν «τρεις φορές υψηλότερος» από τον μέσο όρο της χρονιάς.

Οι ειδικοί λένε ότι η κλιματική αλλαγή αναμένεται να αυξήσει τη συχνότητα ακραίων καιρικών φαινομένων. Την Παρασκευή, η αρμόδια υπηρεσία της Βρετανικής Κολομβίας δήλωσε ότι 136 πυρκαγιές ήταν ενεργές σε όλη την επαρχία μετά από περίπου 12.000 κεραυνούς την προηγούμενη ημέρα.

Η θερμοκρασία πέφτει στις παράκτιες περιοχές του Καναδά, αλλά όχι στο εσωτερικό της χώρας. Οι ειδικοί μάλιστα αναμένουν κι άλλες φωτιές κατα τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version