Και ο Φράνσις Φορντ Κόπολα εναντίον του Τζόνσον: “Με φρικάρει”

Και ο Φράνσις Φορντ Κόπολα εναντίον του Τζόνσον: “Με φρικάρει”
O Φράνσις Φορντ Κόπολα AP

Ο διάσημος σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα πρόσθεσε το όνομά του στον κατάλογο αυτών που έχουν κατηγορήσει τον Μπόρις Τζόνσον για την εμμονή του με το brexit.

O Σαντάμ Χουσέιν, Μουάμαρ Καντάφι ή … Μπόρις Τζόνσον. Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα δηλώνει ενοχλημένος με την ιδέα ότι ορισμένοι από τους φαν της ταινίας «Ο Νονός» βρίσκουν σε αυτήν πηγή έμπνευσης.

Οσο για το Brexit, πιστεύει ότι θα οδηγήσει στον όλεθρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Σε e-mail στον ιστότοπο Financial News, ο Κόπολα εκφράζει την ενόχλησή του που ο «Νονός» είναι η αγαπημένη ταινία των πιο ωμών προσώπων της νεότερης ιστορίας, όπως ο Σαντάμ Χουσέιν, ο Μουάμαρ Καντάφι και άλλοι».

«Αισθάνομαι άσχημα που σκηνές μίας γανγκστερικής ταινίας μπορούν να χρησιμεύσουν για να δώσουν έμπνευση στον πραγματικό κόσμο ή ενθαρρύνουν κάποιον που είναι έτοιμος να οδηγήσει το αγαπημένο Ηνωμένο Βασίλειο στον όλεθρό του», λέει ο Κόπολα, αν και ομολογεί ότι δεν είναι «ο κατάλληλος για να δώσει την άποψή του για πολιτικά θέματα».

Σε συνέντευξή του στην Daily Mail στις αρχές Ιουλίου, πριν φθάσει ακόμη στην πρωθυπουργία, ο Μπόρις Τζόνσον αναφέρθηκε στην σκηνή των αιματηρών αντιποίνων στο τέλος της πρώτης ταινίας «Ο Νονός» (1972), εκεί όπου ο Αλ Πατσίνο σφαγιάζει τους αρχηγούς των αντίπαλων συμμοριών της Νέας Υόρκης. Η ομολογία αυτής της δυσοίωνης φαντασίωσης έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όταν ο BoJo δεν δίστασε να σφαγιάσει τους 21 βουλευτές των Τόρις που θέλησαν να σταθούν εμπόδιο στο σχέδιό του να βγάλει πάση θυσία το Ηνωμένο Βασίλειο από την Ευρωπαϊκή Ενωση στις 31 Οκτωβρίου.

«Αγαπώ το Ηνωμένο Βασίλειο και την συμβολή του στην πρόοδο της ανθρωπότητας, από την θαυμάσια γλώσσα μας μέχρι την Νευτώνεια Φυσική ή την πενικιλλίνη, και είμαι φρικαρισμένος που επιδιώκει ένα τόσο παράλογο πράγμα, να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ενωση», δηλώνει ο Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα