Καϊλή: Θέλω να γυρίσω στην πατρίδα μου έχοντας αποτινάξει το στίγμα της κατηγορίας που αντιμετωπίζω

Καϊλή: Θέλω να γυρίσω στην πατρίδα μου έχοντας αποτινάξει το στίγμα της κατηγορίας που αντιμετωπίζω
Η Εύα Καϊλή Menelaos Myrillas / SOOC

Η Εύα Καϊλή εξέφρασε την επιθυμία να έρθει στην Ελλάδα αφού αποτινάξει, όπως τόνισε, το στίγμα της κατηγορίας που αντιμετωπίζει.

«Μου λείπει πάρα πολύ η πατρίδα μου, θέλω να έρθω όσο πιο γρήγορα γίνεται αλλά θέλω πρώτα να έχω αποτινάξει το στίγμα της κατηγορίας που αντιμετωπίζω, είτε με αθωωτική απόφαση της δικαιοσύνης, και αν αυτή αργεί, με την δημόσια ανάδειξη των στοιχείων που γκρεμίζουν το κατηγορητήριο», ανέφερε η Εύα Καϊλή στην πρώτη δήλωσή της μετά την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας στο σπίτι της στο Ψυχικό.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (28/6) η Οικονομική Αστυνομία, παρουσία Βέλγου εισαγγελέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι έρευνες ξεκίνησαν έπειτα από αίτημα που υπέβαλλαν οι βελγικές δικαστικές αρχές προς τις ελληνικές.

Από τη Δευτέρα έως και σήμερα ερευνήθηκαν τα σπίτια της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό και της αδελφής της, στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βέλγος εισαγγελέας ζήτησε να κατασχεθούν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ψηφιακά μέσα.

Πρόκειται για τις πρώτες έρευνες των ανακριτικών αρχών σε ελληνικό έδαφος, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση αυτή, δήλωσε ο Έρικ Φαν Ντάισε, εκπρόσωπος της βελγικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Οι έρευνες είχαν στόχο ιδιωτικές κατοικίες και κεντρικά γραφεία εταιρείας και οι ερευνητές πραγματοποίησαν αρκετές κατασχέσεις “για λόγους ανάλυσης”, πρόσθεσε ο Φαν Ντάισε, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αυτή την εβδομάδα η Βελγίδα δικαστίνα Ορελί Ντεζαϊφ, η οποία ανέλαβε στα μέσα Ιουνίου την υπόθεση που ερευνούσε μέχρι τότε ο Μισέλ Κλεζ, ταξίδεψε στην Αθήνα συνοδευόμενη από έναν δικαστή της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα