Κακοκαιρία στην Ιταλία: Κατολισθήσεις και κλειστοί δρόμοι - Αποκλείστηκαν χωριά

Κακοκαιρία στην ιταλική Άνω Αδίγη
Κακοκαιρία στην ιταλική Άνω Αδίγη TWITTER/LFV SUDTIROL UVF ALTO ADIGE @LFVSUEDTIROL

Εκατό κάτοικοι και τουρίστες μεταφέρθηκαν σε ασφαλέστερες περιοχές μετά από νεροποντή και κατολισθήσεις στην περιοχή της Άνω Αδίγης, στα σύνορα της Ιταλίας με την Αυστρία. Αποκλείστηκαν χωριά λόγω βροχόπτωσης.

Εκατό κάτοικοι και τουρίστες που βρίσκονταν στις κοιλάδες Φάσα και Φλέρες, μεταφέρθηκαν σε ασφαλέστερες περιοχές, μετά από νεροποντή και κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στην ιταλική Άνω Αδίγη, στα σύνορα της Ιταλίας με την Αυστρία.

Τουλάχιστον έξι σπίτια υπέστησαν ζημιές, αλλά έως τώρα δεν προκύπτει ότι υπάρχουν τραυματίες. Παραπόταμοι υπερχείλισαν, ενώ στην τοποθεσία Φοντανάτσο η λάσπη έχει καλύψει όλο τον κεντρικό δρόμο.

Στην κοιλάδα Πουστερία, το χωριό Σοραφούρτσια αποκλείσθηκε λόγω των βροχοπτώσεων και στην ευρύτερη περιοχή έχει κινητοποιηθεί η Ιταλική Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία.

Αποφασίσθηκε επίσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κλείσιμο σειράς περιφερειακών δρόμων, ενώ οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή διότι, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, ενδέχεται να σημειωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα και το απόγευμα του Σαββάτου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κακοκαιρία, Ιταλία, Αυστρία
SHARE:

24Media Network