Καλόγρια είπε στην Katy Perry 'σε παρακαλώ σταμάτα' και μετά πέθανε

Καλόγρια είπε στην Katy Perry 'σε παρακαλώ σταμάτα' και μετά πέθανε
RICHARD SHOTWELL/INVISION/AP

Η διάσημη τραγουδίστρια βρίσκεται εδώ και μια τριετία σε δικαστική διαμάχη με ένα τάγμα καλογριών καθώς θέλει να αγοράσει το κτίριο όπου στεγαζόταν το πρώην μοναστήρι τους - Η ακρόαση της υπόθεσης ωστόσο είχε τραγική κατάληξη

Ένα εντυπωσιακό κτίριο που στέκεται στους λόφους πάνω από το Λος Άντζελες και το οποίο στέγαζε το πρώην μοναστήρι του τάγματος των Αδελφών της Αμώμου Συλλήψεως έχει βάλει στο μάτι η διάσημη τραγουδίστρια της ποπ Katy Perry που επιθυμεί να το μετατρέψει στο νέο της σπίτι.

Η απόκτηση ωστόσο του εν λόγω ακινήτου που εκτείνεται σε 1.800 τετραγωνικά μέτρα αποδείχτηκε ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση καθώς οι πρώην ένοικοί του - πέντε καλόγριες του τάγματος -ισχυριζόμενες πως το κτίριο αποτελεί περιουσία τους, θέλησαν να το πουλήσουν σε έναν επιχειρηματία έναντι του ποσού των 15,5 εκατ. δολαρίων. Η Perry ωστόσο είχε συμφωνήσει με τον αρχιεπίσκοπο του Λος Άντζελες να το αγοράσει στα 14, 5 εκατ. δολάρια.

Ο αρχιεπίσκοπος μπλόκαρε τη συμφωνία που έκαναν οι καλόγριες, οι οποίες προχώρησαν σε καμπάνια για να μην καταλήξει η "ιερή γη" στα χέρια της προκλητικής τραγουδίστριας. Είχαν μάλιστα προσφέρει το ακίνητο σε μια ιδιοκτήτρια εστιατορίου εν ονόματι Dana Hollister στην τιμή των 44.000 δολαρίων προκειμένου να μην πέσει στα χέρια της ποπ σταρ.

Όπως ήταν επόμενο, η υπόθεση ακολούθησε τη δικαστική οδό και δικαίωσε την Pery και τον αρχιεπίσκοπο. Την Παρασκευή ωστόσο, η ακροαματική διαδικασία κατέληξε σε τραγωδία: Η 89χρονη αδελφή Catherine Rose Holzman, μία εκ των δύο πλέον καλογριών που αντιτίθενται στην Perry, έπεσε νεκρή από παθολογικά αίτια καταμεσής της δικαστικής αίθουσας.

Λίγες μόλις ώρες πριν, σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Fox11 η Holzman είχε δηλώσει: « (Θέλω να πω) προς την Katy Perry "σε παρακαλώ σταμάτα". (Οι κινήσεις σου) δεν κάνουν καλό αλλά αντίθετα πληγώνουν πολλούς ανθρώπους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καλόγριες του τάγματος υποστηρίζουν ότι έχουν στην κατοχή του τα έγγραφα ιδιοκτησίας του ακινήτου. Όπως αναφέρουν, έμεναν στο μοναστήρι από το 1978 έως το 2011, οπότε και αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν από τον αρχιεπίσκοπο του Λος Άντζελες, τον οποίο καταγγέλλουν ότι "έκλεψε" την ιδιοκτησία τους και ανακατεύτηκε στην υπόθεση χωρίς να τον αφορά.

(Με πληροφορίες από Daily Mail, φωτογραφία: Richard Shotwell/Invision/AP)

SHARE:

24Media Network