Καλώς ήρθες ανάπτυξη; Συνδικάτα και εργοδοτικές ενώσεις στην Ισπανία συζητούν για αυξήσεις μισθών

Καλώς ήρθες ανάπτυξη; Συνδικάτα και εργοδοτικές ενώσεις στην Ισπανία συζητούν για αυξήσεις μισθών

Μετά από έξι χρόνια με μισθούς στον πάγο και ανελέητες περικοπές ισπανικοί φορείς συζητούν για αυξήσεις στις αποδοχές. Ασθενικές μεν, αλλά αυξήσεις...

Σε μισθολογικές αυξήσεις 1% φέτος και 1,5% το 2016 συμφώνησαν οι επικεφαλής των βασικών εργατικών συνδικάτων και εργοδοτικών ενώσεων της Ισπανίας, είπε σήμερα πηγή που παρακολουθεί τις συνομιλίες, ποσοστό που αποτελεί την υψηλότερη αύξηση από την αρχή της οικονομικής κρίσης το 2008.

Οι μισθοί των περισσοτέρων εργαζομένων στην Ισπανία πάγωσαν ή μειώθηκαν κατά τη διάρκεια της εξαετούς ύφεσης που βίωσε η χώρα, εξαιτίας της αυξανόμενης ανεργίας και των προσπαθειών των επιχειρήσεων να ανακτήσουν την διεθνή τους ανταγωνιστικότητα.

Ωστόσο, η επιταχυνόμενη οικονομική ανάκαμψη ανοίγει το δρόμο για μια ξεκάθαρη αλλαγή της τάσης που μένει να επιβεβαιωθεί, καθώς πέρυσι οι μισθοί αυξήθηκαν κατά μέσο κάτα 0,6%.

Οι ισπανικές επιχειρήσεις λαμβάνουν υπόψη τέτοιες συμφωνίες μεταξύ εργατικών συνδικάτων και εργοδοτικών ενώσεων, όταν αποφασίζουν για τους μισθούς που δίνουν στους εργαζομένους.

Η πηγή είπε ότι η αύξηση θα επισημοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο ενός ευρύτερου συμβιβασμού που μένει ακόμα να βρεθεί για την νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ισπανία: Πέφτει η δημοτικότητα των Podemos

Ομολογία Κορυφής: Αν ξέραμε τότε, όσα ξέρουμε τώρα, θα είχαμε αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει το 2010

SHARE:

24Media Network