Καμίλα: Φόρεσε για δεύτερη φορά τη βασιλική τιάρα της Ελισάβετ – Ήταν γαμήλιο δώρο του πατέρα της

Καμίλα: Φόρεσε για δεύτερη φορά τη βασιλική τιάρα της Ελισάβετ – Ήταν γαμήλιο δώρο του πατέρα της
Η σύζυγος του βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας,, Καμίλα Victoria Jones/Pool photo via AP

Η επιλογή της Καμίλα να φορέσει τη βασιλική τιάρα της Ελισάβετ σχολιάστηκε έντονα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Όπως έγινε γνωστό, τόσο η τιάρα όσο και ολόκληρο το σετ κοσμημάτων που φορούσε η Καμίλα, ήταν γαμήλιο δώρο του βασιλιά Γεώργιου, στην κόρη του, Ελισάβετ.

Η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, βρέθηκε, το βράδυ της Τρίτης (6/12). στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου πραγματοποιούταν η πρώτη διπλωματική δεξίωση του βασιλιά Καρόλου Γ’.

Αυτό που συζητήθηκε περισσότερο ήταν η επιλογή της Καμίλα, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, να φορέσει την εντυπωσιακή βασιλική τιάρα με το αντίστοιχο κολιέ και βραχιόλι, σετ το οποίο ανήκε στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Υπενθυμίζεται ότι η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, φόρεσε τη βασιλική τιάρα, για πρώτη φορά από τη στέψη του συζύγου της, κατά τη διάρκεια δεξίωσης στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, στις 22 Νοεμβρίου του 2022.

Η Καμίλα φορά τη βασιλική τιάρα Chris Jackson/Pool via AP

Το συγκεκριμένο σετ κοσμημάτων είναι γνωστό ως King George VI Victorian Suite”. Το 1947, ο πατέρας της βασίλισσας Ελισάβετ, βασιλιάς Γεώργιος, έδωσε στην κόρη του την πολυτελή τιάρα, το κολιέ και τα σκουλαρίκια ως γαμήλιο δώρο. Τα κοσμήματα πιστεύεται ότι χρονολογούνται από τα μέσα της δεκαετίας του 1800.

Η βασίλισσα Ελισάβετ φόρεσε την τιάρα το 1989 στη Σιγκαπούρη και το 2015 κατά την επίσκεψη εκπροσώπου του κινέζικου κράτους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα