Καμίλα Βαλίεβα: Τετραετής αποκλεισμός από το καλλιτεχνικό πατινάζ λόγω ντόπινγκ

Διαβάζεται σε 2'
H αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, Καμίλα Βαλίεβα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο
H αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, Καμίλα Βαλίεβα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο AP Photo/Natacha Pisarenko

Ποινή αποκλεισμού επιβλήθηκε στη Ρωσίδα πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, Καμίλα Βαλίεβα, λόγω της υπόθεσης ντόπινγκ.

Η υπόθεση της Ρωσίδας πρωταθλήτριας του καλλιτεχνικού πατινάζ, Καμίλα Βαλίεβα έφτασε στο τέλος της, μετά από σχεδόν δύο χρόνια, καθώς το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS) της επέβαλε ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών για την υπόθεση ντόπινγκ.

Υπενθυμίζεται ότι η Βαλίεβα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο τον Φεβρουάριο του 2022, σε ηλικία 15 ετών, είχε εντυπωσιάσει, αφού ήταν η πρώτη αθλήτρια που πραγματοποιούσε τετραπλό toe-loop. Η Ρωσία με την παρουσία της είχε κατακτήσει το χρυσό στο ομαδικό καλλιτεχνικό πατινάζ στις 7 Φεβρουαρίου 2022, όμως τέσσερις ημέρες αργότερα έγινε γνωστό, ότι η Βαλίεβα εντοπίστηκε θετική σε αντιντόπινγκ κοντρόλ.

Στο Πεκίνο, οι δικηγόροι της Βαλίεβα είχαν υποστηρίξει ότι είχε μολυνθεί κατά λάθος από τριμεταζιδίνη.

Οι ακροάσεις για την υπόθεση ντόπινγκ της Ρωσίδας πρωταθλήτριας ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2023.

Η απόφαση του CAS είναι επιβολή ποινής αποκλεισμού μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025 και διαγραφή όλων των αποτελεσμάτων της από την ημερομηνία λήψης του δείγματος, στις 25 Δεκεμβρίου 2021.

Ως εκ τούτου, η Διεθνής Ένωση Παγοδρομίας (ISU) κάλεσε το CAS να καθορίσει τα τελικά αποτελέσματα του ομαδικού αγωνίσματος στο Πεκίνο. Βάσει των στοιχείων, οι Ηνωμένες Πολιτείες, που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση, θα λάβουν το χρυσό μετάλλιο, με την Ιαπωνία να ανεβαίνει στο ασημένιο και τον Καναδά να λαμβάνει το χάλκινο.

Η ιστορική εμφάνιση της Βαλίεβα στους Ολυμπιακούς του Πεκίνο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα