Καναδάς: Αρκούδα έγινε το θήραμα κατσίκας

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου AP/BECKY BOHRER

Η μοιραία συνάντηση της κατσίκας με μια αρκούδα γκρίζλι, οδήγησε στη θανάσιμη αναμέτρηση με το μεγάλο ζώο να γίνεται το θήραμα της κατσίκας.

Πεζοπόρος στον Καναδά διέσχιζε στις 4 Σεπτεμβρίου ένα μονοπάτι στην περιοχή του δυτικού Καναδά, στη Βρετανική Κολομβία, όταν βρέθηκε μπροστά σε μια νεκρή αρκούδα.

Όπως έδειξε η πρόσφατη νεκροψία στο ζώο, η αρκούδα γκρίζλι τραυματίσθηκε θανάσιμα στο λαιμό, από τα αιχμηρά κέρατα μιας κατσίκας, η οποία όχι μόνο υπερασπίστηκε τον εαυτό της από το να γίνει γεύμα, αλλά κατάφερε να σκοτώσει το μεγάλο ζώο.

ADVERTISING

Η θηλυκή αρκούδα γκρίζλι που ζύγιζε 70 κιλά, απομακρύνθηκε την ίδια μέρα αεροπορικώς, λόγω ανησυχιών πως θα προσέλκυε κι άλλα αρπακτικά.

"Όταν οι αρκούδες γκρίζλι επιτίθενται, τείνουν να εστιάζουν στο κεφάλι, το πίσω μέρος του λαιμού και τους ώμους του θηράματος. Αυτή η επίθεση έρχεται συνήθως από ψηλά", δήλωσε ο Ντέιβιντ Λάσκιν, οικολόγος άγριας ζωής του 'Parks Canada'.

Καναδάς: Αρκούδα έγινε το θήραμα κατσίκας
AP/ELAINE THOMPSON


"Η αμυντική απάντηση ενός τράγου θα ήταν να προστατευτεί χρησιμοποιώντας τα αιχμηρά του κέρατα", πρόσθεσε.

Οι κατσίκες που ζούνε στα βουνά και διασχίζουν τις προεξοχές μεγάλων υψομέτρων, μπορεί να ζυγίζουν έως και 125 κιλά και τα μαύρα κέρατά τους μπορεί να φθάσουν σε μήκος τα 30 εκατοστά.

Στις πλαγιές των βουνών κατά περιόδους, όπως αναφέρει ο Guardian, εμφανίζονται οι αρκούδες γκρίζλι, ωστόσο μέχρι τώρα ήταν η πρώτη περίπτωση επίθεσης που είχαν συναντήσει οι οικολόγοι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καναδάς
SHARE:

24Media Network