Καναδάς: Αύξηση των νέων καταναλωτών κάνναβης μετά τη νομιμοποίησή της

Παραγωγή κάνναβης στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά
Παραγωγή κάνναβης στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά AP

Από τον Οκτώβριο που η χρήση κάνναβης για ψυχαγωγία κατέστη νόμιμη στον Καναδά, περίπου 646.000 άνθρωποι είπαν ότι την κατανάλωσαν για πρώτη φορά, σύμφωνα με έρευνα.

Ο αριθμός των Καναδών που ξεκίνησε την κατανάλωση κάνναβης σχεδόν διπλασιάστηκε, μετά τη νομιμοποίηση της ουσίας στον Καναδά τον Οκτώβριο, σύμφωνα με μια επίσημη έρευνα.

Η εθνική Έρευνα για την κάνναβη, που διενεργήθηκε το πρώτο τρίμηνο και δημοσιεύτηκε το βράδυ της Πέμπτης, αποκαλύπτει ότι το 18% των Καναδών, άνω των 15 ετών, δήλωσε ότι κατανάλωσε αυτό το ναρκωτικό έναντι 14% το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου χρόνου, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία του Καναδά.

Από τότε που η χρήση κάνναβης για ψυχαγωγία κατέστη νόμιμη, περίπου 646.000 άνθρωποι είπαν ότι την κατανάλωσαν για πρώτη φορά, ήτοι σχεδόν ο διπλάσιος αριθμός από τις αρχές του 2018 (327.000). Οι άνδρες ηλικίας 45-64 ετών αποτελούν την πλειονότητα.

ADVERTISING

Νομιμοποίηση ή όχι, η κατανάλωση συνεχίζει να παραμένει υψηλότερη μεταξύ των ανδρών (22%) απ’ ότι στις γυναίκες (13%). Το ποσοστό της είναι ιδιαίτερα αυξημένο και μεταξύ των νέων: σχεδόν ένας καταναλωτής στους 3 είναι ηλικίας 15-24 ετών.

«Η κατανάλωση κάνναβης σε καθημερινή βάση ή σχεδόν καθημερινή παραμένει αναλλοίωτη, ενώ η εβδομαδιαία κατανάλωση και η περιστασιακή κατανάλωση αυξάνεται» επισημαίνουν οι συντάκτες της έρευνας.

Την ίδια ώρα, «λιγότεροι καταναλωτές δήλωσαν ότι βρήκαν την κάνναβη από παράνομες πηγές, όπως έναν διακινητή, τους τρεις πρώτους μήνες του 2019 (38%) σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2018 (51%)».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καναδάς: Ουρές έξω από τα πρώτα ιδιωτικά καταστήματα πώλησης κάνναβης

SHARE:

24Media Network