Καναδάς: Τουλάχιστον 4 νεκροί από τις πλημμύρες - Μεγάλες καταστροφές

Καταστροφικές πλημμύρες στον Καναδά
Καταστροφικές πλημμύρες στον Καναδά AP

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας αγνοείται από τις φονικές πλημμύρες που πλήττουν τον δυτικό Καναδά. Οι κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις ενώ δρόμοι και υποδομές καταστράφηκαν.

Οι πλημμύρες που έπληξαν τον δυτικό Καναδά προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 4 ανθρώπων και ένας άνθρωπος αγνοείται, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Οι κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις που έπληξαν την επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας την περασμένη Κυριακή και Δευτέρα προκάλεσαν κατολισθήσεις και πλημμύρες που κατέστρεψαν δρόμους και υποδομές. Ο πετρελαιαγωγός Trans Mountain, ζωτικής σημασίας για την πετρελαϊκή βιομηχανία της Αλμπέρτα, διέκοψε προσωρινά την λειτουργία του.

ADVERTISING
Καταστροφικές πλημμύρες στον Καναδά
Καταστροφικές πλημμύρες στον Καναδά AP

Οι αρχές επέβαλαν όριο 30 λίτρων στην τροφοδοσία των ιδιωτών με καύσιμα, για να αντιμετωπίσουν την διατάραξη στην αλυσίδα τροφοδοσίας που προκάλεσε το ακραίο κλιματικό επεισόδιο. Οι περιορισμοί θα ισχύσουν για 10 ημέρες και οι κάτοικοι καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις του για να εξοικονομήσουν καύσιμα.

Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται στην περιοχή και την επόμενη εβδομάδα.

Καταστροφικές πλημμύρες στον Καναδά
Καταστροφικές πλημμύρες στον Καναδά AP

Μέσα σε λίγους μήνες, οι περιοχές των ακτών του Καναδά στον Ειρηνικό έχουν πληγεί κατ΄επανάληψιν από φυσικές καταστροφές: ένα επεισόδιο ακραίου καύσωνα στα τέλη του Ιουνίου, συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με τους ειδικούς, που συνοδεύτηκε από σφοδρές πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καναδάς, Πλημμύρες
SHARE:

24Media Network