Κάνσας: Δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι για τους πυροβολισμούς στην παρέλαση του Super Bowl

Διαβάζεται σε 2'
Πυροβολισμοί στο Κάνσας
Πυροβολισμοί στο Κάνσας AP Photo Charlie Riedel

Κατηγορούμενοι για τους θανάσιμους πυροβολισμούς στο Κάνσας, στην παρέλαση μετά το Super Bowl, κρίθηκαν από αμερικανικό δικαστήριο δύο ανήλικοι.

Δύο ανήλικοι κατηγορήθηκαν σε δικαστήριο του Κάνσας για τον θανατηφόρο μαζικό πυροβολισμό που προκάλεσε χάος στην παρέλαση της κατάκτησης του Super Bowl από τους πρωταθλητές του NFL, Τσιφς.

Από το θανατηφόρο περιστατικό, ένα άτομο έχασε τη ζωή του και άλλοι 22 -μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά- τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της Τετάρτης.

Ο εισαγγελέας της κομητείας, Τζάκσον Τζιν Πίτερς Μπέικερ, πάντως, υπογράμμισε ότι θα επιδιώξει να δικάσει τους δύο υπόπτους ως ενήλικες, αλλά σύμφωνα με τη νομοθεσία του Μιζούρι οι δύο κατηγορούμενοι θα πρέπει πρώτα να δικαστούν ως ανήλικοι.

Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι οι ηλικίες των τραυματιών από τους πυροβολισμούς κυμαίνονταν από 8 έως 47 ετών, ενώ η Λίζα Λόπεζ-Γκάλβαν, δημοφιλής προσωπικότητα του τοπικού ραδιοφώνου, ήταν αυτή που κατέληξε.

Κάνσας: Η στιγμή των πυροβολισμών

Οι πυροβολισμοί έπεσαν δυτικά του Union Station, του σιδηροδρομικού σταθμού στο κέντρο του Κάνσας Σίτι, όπου τελείωνε η παρέλαση γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας) και χιλιάδες οπαδοί είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Σημειώνεται ότι στους εορτασμούς της Τετάρτης αναμένονταν περίπου 1 εκατομμύριο παρελαύνοντες και 600 αξιωματούχοι των αρχών επιβολής του νόμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα