Καταδικάστηκαν γονείς μωρού που πέθανε επειδή το υπέβαλαν σε δίαιτα χωρίς γλουτένη

Καταδικάστηκαν γονείς μωρού που πέθανε επειδή το υπέβαλαν σε δίαιτα χωρίς γλουτένη

Το μόλις επτά μηνών μωράκι ζύγιζε τέσσερα κιλά και τα εσωτερικά όργανά του είχαν "συρρικνωθεί" στο μισό

Σε έξι μήνες φυλάκιση καταδίκασε βελγικό δικαστήριο τους γονείς του επτά μηνών βρέφους που πέθανε από ασιτία επειδή η μητέρα του και ο πατέρας του επέλεξαν μια «εναλλακτική» διατροφή χωρίς γλουτένη και λακτόζη.

Οι γονείς του άτυχου Λούκας θεώρησαν από μόνοι τους ότι ο Λούκας είχε δυσανεξία στη γλουτένη και τη λακτόζη, χωρίς ωστόσο να έχουν επίσημη διάγνωση κάποιου παιδιάτρου. Επέλεξαν έτσι να εφαρμόσουν στον νεογέννητο Λούκας ειδική διατροφή: Το φυτικό γάλα που του έδιναν περιείχε μεταξύ άλλων κινόα, ρύζι και φαγόπυρο.

Ο Λούκας ζύγισε μόλις τέσσερα κιλά όταν εξέπνευσε στις 6 Ιουνίου του 2014 και τα εσωτερικά του όργανα είχαν "συρρικνωθεί". Η νεκροψία έδειξε ότι το στομαχάκι του ήταν τελείως άδειο όταν πέθανε και πως ήταν αφυδατωμένος.

Μάλιστα, οι δικαστές ενημερώθηκαν από τους ειδικούς ότι το παιδί είχε δυσκολία στην αναπνοή αρκετές ημέρες πριν από το θάνατό του, αλλά οι γονείς του δεν τον πήγαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Προτίμησαν αντίθετα να ταξιδέψουν στην άλλη άκρη της χώρας για να επισκεφτούν έναν γιατρό ομοιοπαθητικής.

(Με πληροφορίες από broadly.vice.com)

SHARE:

24Media Network